Om mig och om den här bloggen

Jag har tränat löpning i perioder under många år men nu tränat löpning regelbundet sedan slutet av 2006 med allt större glädje och intresse. I en tillvaro med fru som också vill träna, fyra barn och ett hus som ibland undrar om det inte ska renoveras lite mera har löpningen blivit det intresse och den fritidssysselsättning jag anser mig ha tid och ork för.

Min familj stöttar mig i min löpträning och förstår hur viktig den är för mig. Samtidigt gör min familj att jag inte fullständigt snöar in på löpning vilket jag är tacksam för! De har varit publik och hejat fram mig under mina sju maror i Stockholm och även om de suckar ibland när jag ska ut och springa så förstår de att jag ibland också vill åka iväg och tävla för att stämma av formen och träffa likasinnade. Ändå kan jag inte begära att de ska förstå alla nyanser av löpträning. Förtjusningen över att packa upp ett par nya lättviktsskor ur kartongen eller endorfinruset efter ett genomfört intervallpass. Det är därför jag startade den här bloggen. För att nätverka med andra likasinnade, för att bota min skrivklåda, för att delge mina erfarenheter, och ta del av andra löpares erfarenheter i syfte att bli en bättre löpare.

4:30-fart genom tillvaron har jag skrivit sedan sommaren 2009 och den har tillfört mycket till min löpning! Bloggen fick sitt namn genom att jag tränade mycket i den farten när jag började skriva. Nu några år senare går det ofta mycket fortare men också ofta mycket långsammare eftersom jag med tiden blivit mycket bättre på att variera min träning och låta lugna pass vara lugna och tuffa pass tuffa. Tänk att det skulle ta flera år att inse fördelarna med det! Samtidigt har jag de senaste åren från 2016 och framåt sprungit lite väl mycket lugn distans för att jag behövt det för avkoppling vilket kanske inte varit optimalt ur perspektivet att utvecklas som löpare men livet kräver olika fokus i olika perioder och att springa kontinuerligt är det viktiga, inte vilka pass som genomförs.

Jag har genom bloggen lärt känna många fantastiska människor och fått nya vänner på kuppen. Jag har alltid gillat att skriva och jag har lärt mig mycket genom mitt skrivande och tränande och genom läsandet av andras bloggar och bloggen har gjort mig till en kunnigare, bättre och mer motiverad löpare! Mitt största syfte med bloggen är nog att visa att det går, om man själv vill, att göra löpningen till en vana i en redan fullproppad vardag och att också komma ganska långt på motionärsnivå genom kontinuitet och variation i träningen och med en uns reflektion kring densamma.

Välkommen!

Stockholm Maraton 2014 (här efter 29km på Skeppsbron) är kanske...

...det lopp jag är allra mest stolt över...

...klockan stannnade på 2:50:43 och plats 142 när jag här gick i mål på Stadion. En dag jag verkligen presterade så bra jag bara kunde!


Ett drömmål går i uppfyllelse! Ett par hundra meter kvar
av ett regnigt, blåsigt och mycket kallt Stockholm maraton 2012.
Sluttid 2:59:01 och plats 275 totalt.
Drygt halvvägs på Stockholm halvmarathon 2012Målgång på ett soligt Stockholm Stadion 2010!

Vintermaraton november 2013 Stockholm

7 kommentarer:

 1. Vilken otroligt inspirerande blogg! Dig kommer jag definitivt att följa framöver :-)

  SvaraRadera
 2. Vad roligt, Fia, tack! Välkommen hit, hoppas du ska hitta inspiration och träningstips på min blogg!

  SvaraRadera
 3. Hej igen, nu läste jag din blogg och såg att du sprungit Scaniamilen och lopp i Kalmar, det är inte så att du är ifrån Oskarshamn? Jag är född där, uppvuxen i Figeholm, brorsan bor kvar i stan och jag har mina föräldrar och farföräldrar kvar i Figeholm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man :-)
   Jodå, född och uppvuxen utanför Mönsterås. Bor idag i Påskallavik och jobbar på Äspölaboratoriet. Så Figeholm är ganska bekant!
   Du brukar inte springa några lopp här i trakterna i samband med semester och liknande?

   Radera
  2. Hej igen!
   Kollade på ett millopp som gick i Stångehamn förra året tror jag men det blev inte av, Sedan går det något lopp i Misterhult - Skomakareloppet? har jag sett men nej, det har aldrig passat. Brorsan sprang för övrigt Scaniamilen på 48 minuter någonting :)

   Radera
 4. Hej! Nu när jag hittat din blogg kommer jag definitivt att följa den framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad roligt, Du har ju ett mycket spännande äventyr framför dig eller är det redan genomfört?

   Radera