fredag 12 februari 2016

Skor som gör mig glad!

Jag fyndade en av mina favoritskor på rea nyligen då Runners Store i Stockholm sålde ut Salming Distance för halva priset så nu har jag ett fräscht par som väntar på att tas i bruk.

Skiftbyte i milfabriken...

Jag har ett samarbete med Salming och har fått deras modellutbud, Race, Speed och Distance tack vare bloggandet. Jag har inga problem med göra reklam - alla min inlägg som handlar om någon form av samarbete är taggade med "Reklam" för att följa marknadsföringslagen - för något jag gillar men nu fyndade jag nya Distance för egna pengar. Race är en fin sko när det gäller att springa fort men inte så långt, den är mjuk, lätt och ändå inte stum. Speed är den Salming-modellen jag inte riktigt kommit överens med då jag inte riktigt hittar användningsområdet för den. Jag tycker den är för stum och det finns andra skor i samma viktklass jag hellre springer i. Distance däremot, känns som en träningssko gjord för just mig. Den är inte så ”Natural”/minimalistisk som Salmings övriga modeller men passformen sitter som gjuten på min fot och skon är enligt mig perfekt avvägd vad gäller drop, vikt och dämpning och det är när denna avvägning mellan en skos olika egenskaper blir perfekt som jag sätter högsta betyg! Nytt för i år är att Salming också lanserar en lite mer dämpad och lite tyngre  (313g/250g i referensstorlek för herr/dam) sko för mängdträning vid namn Miles.

Jag uppskattar Distance för att:
 • Den är så allround. Tillräckligt dämpad för att springa långpass på över 30 km, t ex i söndags men samtidigt tillräckligt lätt att springa fort i, utan att jag upplever att skorna är tunga och klumpiga, t ex sprang jag 8x600m i dem förra veckan.
 • Den håller. ”Built to last” säger Salming själva om Distance och det stämmer. Mitt första par Distance har passerat 110 mil och är ännu hyggligt fräscha. Visst visar sulan slitage men speciellt slitna är de inte och ovandelen är fortfarande som ny plus lite smuts.
 • Jag blir glad av att springa i den och det kanske är det viktigaste av allt! Ett fåtal skomodeller jag sprungit i framkallar en känsla av löpglädje att jag spricker upp i ett leende när jag drar iväg på en löprunda och dessa skor är min ”Premier League”, min fin(sko)hylla. Här samsas Salming Distance med t ex ikoniska första versionen av Asics Gel Tarther (fortfarande i min ägo sedan 2011 men ganska stumma nu), Inov8 Xtalon 190 med en otrolig löpkänsla men med en överdel som gick sönder fort, Saucony Kinvara för dess kombination av lågt drop, låg vikt och mycket dämpning. New Balance RC1600 för mockasinkänslan (men avdrag för hållbarheten).
Använder du någon sko som du blir extra glad av att springa i?

2 kommentarer:

 1. Onekligen en fördel att det skomärke man samarbetar med har dojjor som man gillar. För vad händer annars? Om du skulle såga hela sortimentet rakt av?
  Själv blir jag glad av att springa i mina buggar. De enda skor som hittills leverera den trygghet jag vill ha på våta klippor. Men snart är ett par alternativ på g in i skogarderoben. Ska bli spännande att se om de pallar trycket...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det ju men om det skulle inträffa så skulle jag vara ärlig nog att säga vad jag tycker även om det inte var positivt och därmed nog avsluta ett sådant samarbete. Jag har också framfört saker att förbättra till Salming. Jag har ju också fått två par skor av Icebug och jag är glad för fästet de erbjuder, och att de inte släpper inte väta, i övrigt gör de mig inte så glada och jag har även där gett Icebug synpunkter på vad jag tycker kan förbättras. Saker de kanske inte bryr sig om men då har jag i alla fall både marknadsfört skorna via blogginlägg och erbjudit feedback på dem.

   SKa bli spännande att se nytillskottet så småningom :-)

   Radera