lördag 12 januari 2013

Riktigt bra intervallpass!

Distansrundan i onsdags var mest plågsam med magknip, i torsdags blåste det kalla nordanvindar och ytterligare snö föll natten till fredag. Lusten för utelöpning minskade och jag packade shorts och racerskorna och tog min tillflykt till löpbandet istället igår på lunchen.

Hade tänkt ut 2x2000-1000-500m @4:00/3:45/3:30 min/km med upp-och nerjogg som ett bra pass och det blev det verkligen! Helt rätt intensitet just nu! Tog en ganska generös vila 400m pausjogg i långsamt tempo vilket tog ca 2:20 och på det återhämtade jag mig helt. När jag kör intervaller ute tar jag nästan alltid gåvila 1 min för att jag tycker det gör att jag får bättre kvalité jämfört med om jag joggvilar även om det blir både snällare och mindre volym. Det här löpbandet har knappar för att reglera farten och då blir det ett väldigt knapptryckande om jag ska få ner farten till "gåfart" vilket gör att jag ofta väljer joggvila på band istället då upp-och nedvarvning av bandet inte tar lika lång tid.

Jag funderade på om jag tagit mig vatten över huvudet då det kändes segt redan i slutet på den inledande tvåtusingen. Båda tvåtusingarna kändes ganska sega men de kortare intervallerna kändes förvånansvärt bra och gick väldigt snabbt även om jag började känna av tröttheten i slutet på den avslutande tusingen och femhundringen.

Klev av bandet efter 52 minuter och 11,5km varav 7km kvalité, riktigt nöjd och glad och heller inte helt slutkörd! Bra avslut på jobbveckan! Nu ska jag strax ut en kort sväng på längdskidorna!

2 kommentarer:

  1. Tufft och snyggt pass på bandet! Hatten av!

    Håller med om det där med vilan på bandet. Det är lite drygt med allt knappade och jag kör gärna också joggvila. Det borde finnas "snabbknappar" till vissa hastigheter. Har sett att detta finns på vissa band för hemmabruk men har ännu inte sett det på något gym.

    SvaraRadera
  2. Tack Daniel, för att förtydliga så sprang jag 2000-1000-500-2000-1000-500m och inte en rakt fallande stege men en bra pass var det. På ett annat ställe på jobbet har vi ett äldre band där farten regleras med hjälp av en stor ratt, föredrar faktiskt det då det går fortare att ändra!

    SvaraRadera