onsdag 16 januari 2013

Utan speciellt fokus

Kanske på sin plats med några rader efter några dagars "webbtystnad"?

Jag har tränat efter fredagens intervallpass som jag beskrev i förra inlägget men det har varit lugn träning:
 • I lördags 5 km längdskidor mest som rekreation. Kallt och otroligt fina, hårda spår där det t o m var pistat för fristil bredvid spåret, gjorde att tempot blev högre än det brukar bli när jag åker skidor och på sista kilometern var jag ett par sekunder ifrån att klocka en kilometer på 4 minuter på skidorna, visserligen med hjälp av en backe på slutet men kul var det.
 • I söndags kväll hade jag planerat för 12km lugn distanslöpning. Jag kan skylla på de tolv minusgraderna men rätt klädd var det faktiskt inget problem förutom att buffen framför munnen frös till is. Jag erkänner istället att jag var för bekväm, det var lite för trevligt och skönt hemma och jag nöjde mig med 7 km lugn löpning, en ganska trevlig runda i kylan. Innan dusch han jag också med ett kortkort men effektivt hemmastyrkepass.
 • Igår lunchpass med David i 10 cm nysnö. En dryg mil i 5:16-tempo längs med Mälaren inklusive en sväng i skogen i ett naturreservat jag gärna återvänder till i vår! Snön var väldigt lätt och fin och det var inte så tungsprunget trots allt men en lång sugande stigning fick det att bränna härligt i låren trots måttlig fart. David tyckte jag kunde springa före i en backe så att han fick "njuta av mitt gasell-liknande löpsteg", roligt att få beröm för löptekniken!
Roligt fånig efter-passet-bild. Av dålig kvalité dessutom...

Idag blir det löpfritt men kanske lite hemmastyrka, imorgon förmodligen ett lätt distanspass på kvällen. Det tränas alltså men utan speciellt fokus. Vid ett tillfälle per vecka försöker jag ändå få upp farten, förra veckan i form av en intervallstege och på lördag ser det ut att bli ett inomhuspass på bana i Sätrahallen så jag sparar veckans fokus till det!

6 kommentarer:

 1. Åh, skidor i hårda spår det är bra härligt! Man känner sig som Emil Jönsson. Typ.

  SvaraRadera
 2. Och på lördag ska jag springa bakom dig och njuta av gasell-stegen. Om jag orkar...

  SvaraRadera
 3. Staffan, du får lägga upp en video på gasellsteget. Det kräver jag.

  SvaraRadera
 4. Ja, för en väldigt kort stund Sofia ;-)

  Haha, just nu känner jag mig, som vanligt så här års som världens långsammaste så vi får väl se vem som får njuta av vems löpsteg ;-)

  Tove, dottern filmade mig med systemkameran i höstas men filen blev väldigt stor och ljudet ligger hela tiden före bild och det är för tung för att lägga upp på bloggen, får nog be henne filma med mobilen någon gång istället. Dessutom sprang jag inte så snyggt som jag tyckte själv :-)

  SvaraRadera
 5. Tycker också att du får köra en video på det, för jag skulle inte heller ha en chans att se det om du sprang förbi--- swooosh.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Nåja Sofie nu ska vi inte överdriva :-) trevlig söndag!

  SvaraRadera