torsdag 20 juni 2013

Veckans träningsläger!

En summering av träningsveckan så här långt kan vara på sin plats när jag sprungit extra mycket.

Söndag: 10 km lugnt i kuperat motionsspår
Måndag: 21,1 km transportlöpning hem med 6x4 min intervaller med 2 min joggvila och extra lång nerjogg.
Tisdag: 8 km lunchpass i lite högre fart, strax under 4:30 min/km
Onsdag: 32 km löpning fördelat på 14,7+17,3 km lugn transportlöpning morgon/eftermiddag. Avslutade 17 km-passet med en två kilometer lång fartökning ner till 4 min/km. På kvällen var jag trött och sliten!

Det gör 71 km löpning på fyra dagar. Känslan har överlag varit bra och även om benen inledningsvis var lite stela och inte så samarbetsvilliga under tisdag och onsdag så lossnade det efterhand. Jag är dock inte dumdristig så nu låter jag löpbenen vila lite. Idag valde jag därför cykeln till jobbet och fick därmed ihop 2x 14 km mountainbike till jobbet (27 km/h på morgonen och 25 km/h på trötta ben på eftermiddagen). Lustigt det där, transportlöpa är jag van vid men cykla till jobbet har jag aldrig gjort under alla år! Det blev ingen söndagscykling direkt utan jag stod på rätt bra och det tog inte längre tid än att åka bussen, 32 minuter, men var jobbigare såklart, ovan känsla med syrakänning i benen trots låg puls!
Lokaltidningen hörde av sig under gårdagen med anledning av mitt transportlöande
Imorgon är det midsommarafton och ledigt från träningen men under lördag och söndag hoppas jag kunna träna ett par pass till och därmed få ihop en riktigt bra träningsvecka! Då jag inte sprungit så många långpass i år blir inte totalmängden kilometrar så hög och jag har ännu inte sprungit 200 km någon månad i år. Tjugo mil på en månad är en riktigt riktigt bra träningsmånad för mig, mitt "månadsrekord" är 260km på en månad, och med veckans löpning och en hel vecka kvar av juni kommer jag nå dit utan problem!

Trevlig midsommar!

7 kommentarer:

 1. Haha, det där var skojigt av LT!

  SvaraRadera
 2. Bra träningsvecka du får till, smart att "vila" med lite cykel också.
  Trevlig midsommar på dig Staffan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma Olov! Blir en bra vecka som avslutas med ett långpass imorgon, kroppen känns ändå fräsch och pigg!

   Radera
 3. Bra träningsvecka! Kul med tidningen, är du kändis nu då? Glad midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nja kändisskapet är nog ganska begränsat :) en bra vecka, framförallt att jag känner mig fräsch i kroppen! Glad midsommar!

   Radera
 4. Trevlig midsommar Staffan!

  Det är länge sedan jag hunnit kolla in din, eller andras, bloggar. Skyller på sommaren. :)

  71km på 4 dagar... :) Jag har sprungit 75km i juni. :)
  Det har blivit betydligt mindre mängd sprunget i år, men jag är ändå nöjd, för känslan är bra, och jag tror att jag har konditionen på samma nivå trots mindre mängd.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevlig midsommar! Bloggande och bloggläsande får stå tillbaka lite här också på sommaren, bara bra! Ibland blir det ju mindre mängd men det krävs ju inte lika mycket att bibehålla som att utveckla konditionen!

   Radera