tisdag 5 november 2013

Tillbaka i vardagen och i löparskorna

Jag lovade mig själv att förra veckan skulle bli en riktigt lugn vecka efter att ha haft ganska bra mängd i träningen hela hösten och så blev det. Nästan så att det fick karaktären av säsongsvila faktiskt trots fyra pass men det var alla riktigt lätta. Benen känns pigga och den där känningen i vaden jag skrev om är i princip borta. Den där snorigheten jag dragits med ganska länge nu har dock inte försvunnit helt.


Vi drog till Högbo Bruk utanför Sandviken för att fira hustruns 40-årsdag i helgen, god mat, gott om tid att umgås och vila ut. Jag och frun åkte upp torsdag och fick lite vuxentid innan barnen och svärföräldrarna anlände på fredagen, så välbehövligt!

Jag var helt inställd på att vila men hustrun ville springa och jag gjorde henne såklart sällskap torsdag och fredag, mycket trevligt att springa tillsammans och det blev väldigt lugna, fina pass för mig. Hemma brukar varje försök att springa ihop sluta med att min fru säger åt mig att springa iväg själv efter någon kilometer då hon tycker jag verkar otålig och tror att jag tycker att det går för långsamt men det här var två sköna lugna pass!

I söndags tänkte jag springa men förkylningskänning och kraftigt regn gjorde att jag tog en vilodag till när jag ändå vilat ganska mycket. Igår kväll och idag på lunchen startade jag dock upp igen med 8x10 distans med 3 respektive 5 km i lite högre fart omkring 4:10 min/km och känslan var kontrollerad rakt igenom.

Avslutningsvis lämnar jag en liten cliff-hanger. Jag funderar på en grej, en del av mig tycker det är vansinne och något jag inte alls är förberedd för, en annan del av mig tycker det vore roligt, just av den anledningen. Återkommer om det i veckan!

7 kommentarer:

 1. Precis nu när jag såg din kalender blev jag sugen på löpning igen. Det har varit en period när det inte känts lockande eftersom det känts så långt bort, men nu efter ortopedbesöket som visserligen inte gav något konkret så känns det som en ljusning igen. Även om jag inte är där nu, så är jag åtminstone på väg och just lätt jogg är jag så sugen på!

  SvaraRadera
 2. MEN! Jag vill veta nu! Är för otålig för cliff-hangers...

  SvaraRadera
 3. Kör Staffan! Klart du ska köra. Det finns ingen som helst anledning att inte göra det du tänker!

  SvaraRadera
 4. Ja, just det. Jag såg på facebook....

  SvaraRadera
 5. Så kan du ju inte avsluta ett inlägg, fattar du väl....?! Haha! :-)

  SvaraRadera
 6. Låter bra att du börjar känna för att springa och att du kan Kim, håller tummarna för bra rehab framöver!

  Det är egentligen inte min grej heller Anneli men nu kunde jag inte låta bli, du ska snart få veta ;)

  Tror jag gör det Lennart ;)

  Klart jag kan Malin, bara den här gången ;)

  SvaraRadera
 7. Osedvanligt kort säsongsvila... :-) Och osedvanligt klokt för att vara vansinne (FB, du vet). Tycker absolut att du ska bejaka ditt vansinne!

  SvaraRadera