torsdag 19 mars 2015

Vår+Löpning=en kärlekshistoria!

Just nu är det högtidsstund för löpning ett par månader framöver med barmark, sol och en alltmer springvänlig temperatur. Den senaste veckan har vårsolen lyst från en klarblå himmel nästan omöjlig att motstå och förhållandet till löpträning är till synes okomplicerat jämfört med under vintern när det är klart kärvare ibland.

Igår lyste solen så härligt att jag helt enkelt var tvungen att ge mig ut och bara mysjogga längs allt vattnet som finns vid jobbet en stund på lunchen fast jag inte alls planerat det! Så kan det gå!

Förkylningsläget är oförändrat och jag snorar en del utan att ha några andra symptom. Därför har jag tagit det relativt lugnt i veckan med enbart lätt distanslöpning, undantaget några snabbare, spontana fyrahundringar i tisdags, och också valt bort transportlöpning den här veckan.Jag har Brunnsviken i Stockholm alldeles utanför kontorsfönstret och mera vatten i form av Edsviken alldeles intill

Ikväll ska jag köra ett löpteknikpass med tio sextonåringar! Dotterns niondeklass har någon form av hälsotema just nu och ivern att "samla poäng" och vinna är stor...jag erbjöd mig halvt på skoj att köra ett löppass med dem, något jag inte trodde dottern skulle nappa på direkt men det gjorde hennes kompisar så ikväll är det dags. Jag lär återkomma om hur det gick.

6 kommentarer:

 1. Ja, fast du vet att jag bara får ångest av våren när den kommer så här tidigt. Vi får se hur det blir men jag fick en enorm kick när jag vaknade nu på morgonen (lördag) och såg att det var snö ute igen :-).

  SvaraRadera
 2. Jo jag vet. Själv tyckte jag det här bakslaget som ju är fullt normalt, var väldigt jobbigt. Jag är alltid så trött på vintern så här års, varje år.

  SvaraRadera
 3. Vi fick ett litet vinterbakslag (eller takatalvi som vi säger i Finland) här efter några veckor med underbart vårväder och nu längtar jag till våren kommer tillbaka. Det är så lätt att vara löpare då vårsolen lyser :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Takatalvi ska jag lägga på minnet! Vi har precis samma sak här, vi fick en del blötsnö som nu igen har torkat upp men det är rejält kallt och blåsigt, och ska tydligen vara så ett tag även framöver! Vi får ge oss till tåls ännu en tid men våren kommer! :)

   Radera
 4. Jag ser inte det som andra tycker är jobbigt med vintern och löpning. På våren och sommaren finns det så mycket annat att pyssla och det är då min motivation till löpning blir svårare. Men vi är alla olika :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att frånvaron av rutiner kan göra att löpningen får stå tillbaka lite på sommaren och att vinterlöpning kan vara härligt men jag tycker sommarlöpning slår vinterlöpning alla dagar i veckan :)

   Radera