torsdag 29 november 2012

Löpteknik att drömma om!

Jodå, jag springer även om den här veckan blir rätt lugn. I tisdags sprang jag senast, ett blött och riktigt halt distanspass i lugnt tempo i geggan i skogen. Jag hade behövt både fästvalla och spik i sulan på mina Kinvara för att behålla någon slags värdighet i löpsteget och terrängpjucken hade varit ett klart bättre val. Igår och idag hanns/hinns inte någon löpning med varken på lunchen eller på kvällen men imorgon ska jag springa en sväng igen och så blir det lite löpning i helgen också.

I brist på egen löpning går det alltid att bli inspirerad av andra, varför inte t ex av världens  snabbaste kattdjur? Titta och njut av en fulländad löpteknik! Vackert eller hur?

Har ni inte ro att titta igenom hela så missa för allt i världen inte slutet där de visar hur de filmat och hur fort det går i realtid!


Cheetahs on the Edge--Director's Cut from Gregory Wilson on Vimeo.

8 kommentarer:

 1. Vackert djur! Kan titta pa det dar ratt lange, det ar liksom rogivande att se dem springa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, de är så otroligt graciösa!

   Radera
 2. Häftigt vilket steg. Undrar hur långt ett steg är. Och vackert djur. Hoppas du fick en fin springtur idag; helst på bara två ben!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det häftigt, steglängden är nog riktigt lång, kolla hur långt fram baktassarna är i utgångsläget, ja tack, jag fick en fin tur, med bra grepp i skogen idag, tyst och stilla var det!

   Radera
 3. När jag pratar om löpteknik med andra brukar jag alltid nämna Gunder Hägg. Det går rysningar i kroppen när jag ser honom springa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att han ej fick nå sin verkliga kapacitet.
   Hägg

   Radera
 4. Är terränglöpning din nya grej?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte Anneli, men jag uppskattar det mer och mer som variation till att nöta asfalt, För tävling kommer jag mest att hålla mig till asfalt även framöver!

   Radera