måndag 5 november 2012

Följt händelserna i NYC på avstånd i helgen och fullt upp med annat - nästan som säsongsvila

Det mesta är redan skrivet om det inställda NYC Marathon. Givetvis är det otroligt tråkigt för alla löpare som planerat, tränat och laddat för detta lopp länge länge men givet förutsättningarna på plats var det nog ett riktigt beslut.

Arrangörerna ska dock ha kritik för att beskedet att ställa in loppet kom alldeles för sent när majoriteten av löpare redan med stor möda tagit sig till New York. Beslutet skulle naturligtvis kommit tidigare i veckan så fort konsekvenserna av ovädret kartlagts. Oacceptabelt och oproffesionellt! Ännu märkligare blir det när sedan tillresta löpare uppmanas att hjälpa till med insatser efter stormen. Var då? När då? Hur då? Att plötsligt organisera kanske 30 000 inresta löpare i hjälpinsatser kräver i sig en stor organisation och planering av transporter och material etc och är ingenting som löser sig av sig självt och utan vägledning till löpare som på plats säkert vill hjälpa till händer såklart väldigt lite! Bilder från bloggar tyder också tyvärr på det, läste t ex hos Daniel att förnödenheter tänkta till loppet står kvar i kartonger vid målomåret där de inte gör särskilt stor nytta!

Även om surt förvärvade slantar nu lagts ut på resa och boende så har snabba löpare har alltid chans att springa nästa år igen. För motionärer som köpt sig en startplats via Springtime är det tuffare och de får hoppas på att det ges möjlighet att springa ett annat/nästa år. Hur arrangörerna ska lösa detta vet de nog inte själva ännu för då tar ju årets löpare plats från löpare som redan har en plats till nästa år o s v. Ingen rår på naturens krafter men lite Goodwill från organisatören kommer nog krävas för att återupprätta loppets status.

Nog om det. Min egen träning har verkligen gått på sparlåga sista tiden och det är OK. Höstlov förra veckan vilket jag skrev om i förra inlägget och det blev bara två pass  eller 23km förra veckan men känslan på båda passen var riktigt bra, faktiskt bättre än på länge. T ex i torsdags kväll, en 8km fartlek i bitvis riktigt bra fart. I helgen var vi åter borta och träningskläder var inte medpackade och när vi kom hem igår kväll var jag för bekväm och prioriterade en kvällspromenad med min fru istället. Hemma är det rörigt med målning av trappa och tapetsering, ett jobb jag hoppas blir klart i veckan då vi ska ha gester till helgen. Som ni märker, lite mindre löpning och en hel del annat just nu. Löpningen när den blir av känns bra på fräscha ben och det är huvudsaken! Ikväll ska jag i alla fall ut och springa ett lugnt distanspass.

2 kommentarer:

  1. Låter som du har ett ganska behagligt (tränings-)liv just nu... Skönt med färre måsten och att springa och träna lite mer när det passar än efter ett mer strikt schema som det blir/måste vara när det är tävlingsfokus. Det är nog ett bra sätt att ladda batterierna inför nya utmaningar. I alla fall är det så jag resonerar. För att kunna satsa hårt mot nya mål är det skönt att ta det lite lugnt mellan målen...

    SvaraRadera
  2. Ja, hösten och vintern är en bra tid att springa lite mera lustbetonat! De senaste veckorna har det kanske blivit lite väl lite tränin och just nu är jag dessutom förkyld men det är ändå OK. Det gör ingenting att jag inte är i toppform just nu och de gånger jag ändå kommer ut har benen känts ganska pigga så jag resonerar precis likadant som dig!

    SvaraRadera