torsdag 1 november 2012

Skor och sociala medier hjälper till med motivationen

Efter två dagars "Hemester" (semester på hemmaplan, tack för att du återigen utökar mitt ordförråd, Sofia!) så finns inte någon träning att rapportera om. Istället har vi gått massor, ätit ute, sett en föreställning på Stadsteatern, varit på bio och umgåtts och det är väl bara kontoutdraget som deppar lite efter de här dagarna.

I måndags däremot fick jag till ett rätt bra pass, förutsättningarna var inte de bästa med mörker, regn och ganska kraftig blåst och på Twitter sökte folk efter träningsinspiration. Jag peppade min vän Johan med att vi skulle sticka ut samtidigt men på varsitt håll och fick svaret: "tävling igår, känner att jag är värd ngn dags vila men du ska ut min vän:-)" så jag klädde om och valde de gula racerskorna och stack ut men väl ute var det som vanligt inte lika farligt som när jag satt inne och tittade ut.

Det blev 15km löpning inkl en progressiv snabbdistans med 3km marafart (4:13 min/km), 2km halvmarafart (3:58 min/km) och 1km i milfart (3:43 minkm) följt av 1km vilojogg och sedan 4x200m progressivt från flytfart 3:30 min/km ner till 3:10 min/km (42-38 sekunder) med 200m joggvila. Tusingen i 3:43-fart var jobbig och talade om att jag inte är i bästa form men det var ändå en bättre känsla på länge i högre fart och framförallt var det ett roligt pass trots skitvädret!

Åter till Stockholmsbesöket. Jag köpte ju löparskor också och hade siktet inställt på ett par terrängskor, nämligen dessa, Adidas Adizero XT, men de fanns inte på löplabbet där jag hade ett presentkort.


Så efter lite provande av ett par Inov-modeller, Icebug och en trailmodell från Puma kom jag hem med dessa istället, Inov-8 Xtalon 190. 

Jag var lite orolig först att de ska vara för tunna för de är riktigt lätta med grym löpkänsla. Nu provade jag dem bara i butik och på löpband och i hög fart på bandet kändes gummidubbarna genom den ganska tunna sulan men jag tror den kommer vara fantastisk att springa med året runt i skogen och även i snö i vinter! Föregångaren Xtalon 212 som också är lite tyngre och kraftigare satt heller inte lika bra på min fot så det var inte så mycket att fundera på. Jag kommer naturligtvis återkomma när jag sprungit lite i dem men här är en recension av dem så länge.

10 kommentarer:

 1. Du är så enormt grym med dina intervalltider och framför allt din marathonfart!!! Du inspirerar verkligen till att försöka bli snabbare!

  SvaraRadera
 2. Grattis till ett par grymma terrängskor. Tycker dom är riktigt sköna.

  SvaraRadera
 3. Jag köpte exakt samma skor idag, fast i Gbg! Jag testade också 212:an men de satt inte lika skönt på mig heller. Nu ser jag fram emot en premiärtur imorgon. Är bara aningen orolig för den låga häldroppen då jag är van vid Adiosen…

  SvaraRadera
 4. Tack Elin!! 4:15 min/km "blev" ju min marafart i våras när jag tränade för målet att springa marathon under tre timmar. Sedan dess kallar jag det min marafart, ofta känns den ganska lätt men ibland känns det smått otroligt att jag sprungit över fyra mil i den farten...

  Tack Fredrik! Kul att höra att du gillar dem!

  Vilket sammanträffande Tove! Våra fötter har kanske liknande smala passform för det var verkligen skillnad på passform mot 212:an! Jag springer ju också i Kinvara som har 4mm drop så jag är inte så orolig för den detaljen och i terräng tror jag det bara är en fördel att komma närmare underlaget, steget blir ändå ganska kort och landningen mittfota vid lite knepigare terräng. Ta det försiktigt med din ömmande fot bara!!

  SvaraRadera
 5. Aha...du skall bli trail-löpare! Härligt!

  SvaraRadera
 6. När det gäller tävling är det fortfarande asfalt som gäller Per men uppskattar skogen alltmer för träning och det har blivit en del skogslöpning i höst och mer kommer det bli, nu med bättre fäste!

  SvaraRadera
 7. Och du lyckades hålla dig till att bara köpa ett par! Lika starkt som din löpning. :-)

  SvaraRadera
 8. Ser riktigt snygga ut, man blir själv lite sugen att skaffa sig nya skor.

  SvaraRadera
 9. Grattis till terrängskorna! Se upp bara, rätt som det är har du förvandlats till en inbiten trailare som bara springer lopp där leran stänkt högt upp på ryggen. :-)
  Ska bli spännande att läsa vad du tycker om skorna efter preimärturen.

  SvaraRadera
 10. Haha, Ingmarie, jag har nog aldrig vad jag kommer ihåg köpt mer än ett par skor åt gången faktiskt :)

  Nya skor är en bra motivationsfaktor, de får gärna vara snygga och färgglada också tycker jag!

  Tack Sofia! Nja, dit har jag nog en bit :) men jag uppskattar omväxlingen mer och mer men asfalt kommer nog alltid vara favoritunderlaget att tävla på! Just nu hinns det varken träna eller blogga så mycket men en premiärtur hoppas jag på snart och därefter återkommer jag med lite åsikter.

  SvaraRadera