torsdag 20 mars 2014

Mycket snack, lite verkstad

Det har varit rätt lugnt med löpningen sedan lördagens långpass, en kort jogg med dottern på söndag kväll och så 11 km lugn distans i tisdags. Bra så eftersom mitt högerknä igen var lite irriterat och stelt efter långpasset och dessutom har jag kört på med bra mängd och hög intensitet ganska länge så det skadar inte med ett par lugnare dagar! Jag har ägnat rätt mycket tid åt löparrelaterade saker ändå. Jag har t ex läst Petra Månströms bok "Det är bara att springa" för Jogg.se, den recensionen hittar ni här.

Igår fick jag plötsligt ett mail från Marcus som meddelade att han var i krokarna av mitt jobb och frågade om jag vill ha hans nya bok, som tack för hjälpen med att recensera/tala väl om hans först bok som jag verkligen haft mycket glädje av. En glad överraskning verkligen och det blev en kort men trevlig pratstund i dörren!

Jag är ledsen Tove, men noveller av en nobelpristagare med knäppa slut har liksom ingen chans mot läsning om löpning...


Marcus och Petras böcker har två totalt olika infallsvinklar och olika målgrupper. Intervjuerna i Petras bok är välgjorda, i övrigt känns mycket material från Marathonbloggen igen. Marcus bok har jag höga förväntningar på, det är ett ämne som intresserar mig och som jag vet att Marcus kan förmedla mycket kunskap om på ett bra sätt! 

När jag vittjade brevlådan igår hittade jag mig själv i Intersports vårnummer av sin kundtidning som har löpning som tema. Det är inte så ofta jag får dela uppslag med Isabellah Andersson så ni förstår ju själva att hybrisen har nått rekordnivåer?! Det kan måhända uppfattas som löjligt att ge råd om Lidingöloppet efter bara ett genomfört lopp men det är i alla fall det artikeln handlar om. 


Som om allt detta roliga inte var nog så fick jag leverans av ett par skor idag, ett par som jag har riktigt höga förväntningar på, jag höll på att skriva "sjukt höga" men jag är ju ändå 42 år och bör använda ett skriftspråk därefter...Jag tror att de här skorna är "Right up my alley", lätta, snabba, tunna men ändå ganska mjuka. Ikväll hoppas jag kunna komma ut på en första testrunda.

Jag har tänkt springa 6x1000m på lunchen i veckan men hittills inte hunnit med det! Nu står förhoppningen till imorgon. I helgen väntar sedan ett lite längre fartpass i maratonfart. Får kanske springa ut med hårtorken innan dess och torka bort all blöt snö som fallit de senaste dagarna.

9 kommentarer:

 1. Alice Munroe, om det är henne du menar, har följt med mig på ganska många långpass. Passar utmärkt ihop - särskilt om vädret är lite grått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis hon jag menar, provar att läsa novellsamlingen "För mycket lycka" men den lämnar mig relativt oberörd och det går trögt! Som talbok på långpass kanske det skulle fungera bättre...

   Radera
 2. Riktigt kul att du har fått vara med i tidningen, det är du väl värd!

  SvaraRadera
 3. Kul med tidningen! Sjukt kul... :-) Jag är "bara" 31 år så jag kanske får använda det uttrycket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha Lisa, OK då, jag godkänner det med viss tvekan :-D

   Radera
 4. Så mycket roligt på en gång! :) Jag ser verkligen fram emot att höra mer om skorna (om det nu är Salming vi pratar om...). Ända sedan jag hörde Andreas Lindén nämna Salmings kollektion för ett bra tag sedan så har jag varit grymt nyfiken! De ser så otroligt härliga ut!

  SvaraRadera
 5. Haha din rackare, du gav alltså upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå, jag ser det som att jag tagit en paus mellan två noveller :-)

   Radera