lördag 18 augusti 2012

Midnattsloppet

Idag är det Midnattsloppet i Stockholm. Jag springer inte och har inte sprungit Midnattsloppet tidigare heller. Midnattsloppet är kanske mer en folkfest än en löpartävling, banan är kuperad med flera häftiga stigningar på de avslutande fem kilometrarna. Loppet är känt för att vara trångt men stämningen lär vara häftig längs med gatorna på ett sensommarmörkt Södermalm.

Den sena starten är såklart en del av grejen, men gör det hela lite mera krångligt. Dessutom har jag drivit en liten privat bojkott av loppet i protest mot krånglet att ta sig till en Stadiumbutik för att hämta ut tröjan man ska springa i. Tröjan ska hämtas ut dagarna innan loppet och de Stadiumbutiker som gäller ligger alla i Stockholm vilket är en otroligt osmidig lösning om man inte bor i Stockholm! Varför inte göra som andra lopp istället, skicka ut ett startbevis och låta löpare hämta nummerlapp/tröja vid starten samma dag som loppet?

Mycket som ska hinnas med idag men helst skulle jag vilja hinna springa en sväng också eftersom jag vilat från löpning både torsdag och fredag. Det bästa hade varit om jag orkat masa mig upp tidigt imorse för en morgonjogg men latmasken i mig vann. Ny chans lite senare i dag kanske när att göra-listan är lite kortare än nu...

Till sist något helt annat lånat härifrån.

4 kommentarer:

 1. SÅ då vill du inte ha min startplats då? Tröja och chip uthämtat på Stadiumbutik av min käre make :-) Du kan kanske få mig att se riktigt bra ut i resultatlistan också.

  SvaraRadera
 2. Haha! Vilken underbar webbsajt! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Det är rätt kul med midnattsloppet och jag hämtade min tröja på lördagseftermiddagen, det gick också bra. Men jag kan hålla med, det vore smidigt om det gick att hämta sen på plats innan loppet!

  SvaraRadera
 4. Jag prioriterade kräftskiva istället Anneli :)

  Varsågod Bureborn, tack för tips själv om intervallstegen, blogginlägg om det kommer ikväll!

  Kan tänka mig att stämningen på loppet är härlig Carina!

  SvaraRadera