fredag 26 juli 2013

Semesterlunk, nya skor, långpass och lite andra pass...

Jag har verkligen kommit in i semesterlunken och det gör att jag är ganska frånvarande från bloggen och nätet i övrigt också vilket är skönt. Idag börjar även min fru sin semester och mina två första semesterveckor med tre av barnen (äldsta dottern kommer hem från ridläger imorgon) är därmed över och tre gemensamma semesterveckor tar vid. Ibland har jag varit rastlös men det har nog mest berott på att jag inte varvat ner tillräckligt. Sköna veckor med mycket sol och bad har det varit och jag är övertygad om att en ganska stor del av Sveriges totala konsumtion och BNP så här års utgörs av glass...

Nya skor har jag fått hem från Start Fitness. Ett par Kinvara 3 som ska ersätta mina nästan utslitna Kinvara 2 som passerat 1000km nu. Imponerad över hållbarheten ändå, trodde inte sulan skulle klara så många mil faktiskt. 500kr inkl frakt var för billigt för att motstå, lagerrensning antar jag?

Röda, slitna Kinvara 2 och blåa, nya Kinvara 3.

Tränat har jag gjort även om jag känner att det också går lite på sparlåga och blir ganska lustbetonat nu. Tappade ju sex dagar i juli p g a halsont och förkylning men kommer ändå på söndag att kunna summera juli på 170 km löpning någonstans, helt OK! Veckans träning har hittills varit:

 • I förmiddags en slö 10 km-jogg på min standardrunda på ganska slitna lår efter...
 • ...onsdagens tidiga långpass på 25km som sprangs i blåsigt och ganska kylslaget väder, därför fick jackan plockas fram ur garderoben igen. Helt OK pass om än lite långtråkigt, 4:38'/km i snitt med en lite snabbare andra halva
 • I tisdags, 12,4 km i 4:22'/km där jag tävlade mot klockans "virtual partner" som var inställd på 4:30-fart, en funktion jag aldrig tidigare provat men det var ju lite nördigt roligt att se den virtuella löparkompisen i miniminiminiformat på displayen ta ledningen i början, för att därefter bli omsprungen av mig för att därefter närma sig mig igen när jag varvade ner sista kilometern. 

Hemma igen efter 25km morgonlångpass. Stilpoäng för matchande outfit
men avdrag för dålig bildskärpa!

På söndag blir det löpning nästa gång tror jag, kanske ett pass med tusingar, det var riktigt länge sedan nu! Nästa vecka kommer min bror med familj på besök, gissar att det blir sparsamt med både bloggande och träning inledningsvis i augusti. Avslutar med ännu en oskarp bild, Sandhamn, längst ut i havsbandet i Stockholms skärgård, dit barnen och jag åkte på en heldag igår, precis när vi anlände blev det disigt. Luften var varm men havet iiiiskallt, ca 16 grader bara men premiärdopp i havet fick det såklart bli ändå!

8 kommentarer:

 1. Skoj med nya skor. Har du hunnit testa dem än? Jag behöver byta ut mina tävlingsskor, Adios, och skulle behöva lite råd... Knivara är ett av alternativen. Men jag kanske borde vänta in de nya Adios Boost (eller vad de nu heter...?).

  Bra träningsvecka du fått ihop!

  // Tobias

  SvaraRadera
 2. Hej Tobias, jag svarade dig på jogg.se och gav dig några skoalternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg det. Tackar!

   //Tobias

   Radera
 3. Jättefina bilder du tar en badpremiär nu?
  Det ju inte ens någon sport så här sent på året!
  Staffan lille, jag tror i behöver ha ett snack om när man ska i plurret.;-)

  SvaraRadera
 4. Haha, nej premiären var 7/6 tror jag men havet har jag inte haft tillfälle att bada i förrän nu! Har mest blivit vår fina sjö här hemma och där har det badats riktigt mycket!!

  SvaraRadera
 5. Hej! Hade glömt bort den där "Virtual Runner-gubben" och är man lite tävlingsinriktad och tjurskallig så är den en perfekt liten morot att ta sitt PB. För vem vill liksom att en dator ska vinna...inte jag! ;-)Ska komma ihåg att testa min lilla "fighter" inför nästa tröskelpass tror jag.
  /Martina

  SvaraRadera
 6. Hej Martina! Varmt välkommen till bloggen om du är ny här, vilken rolig idé att dela din blogg med din man! Hoppas ni hittar lite inspiration här även om jag just nu har tagit lite semester även från bloggandet! Ja, virtual partner tog det mig tre år att använda :)

  SvaraRadera
 7. Det är det som är så härligt i bloggandets värld. När svackorna kommer och träningen känns tung så tittar man in på andra bloggar med samma intresse som en själv och får nytändning, inspiration och motivation. Förhoppningsvis lyckas man ge lite inspiration och motivation till andra också. Trevlig blogg du har och fortsatt trevlig semester!

  SvaraRadera