måndag 22 juli 2013

Specifik träning och sportfotograferande

Gårdagen bjöd på det tredje eller fjärde specifika Lidingö-passet, kuperad distans i lite högre fart. Inför Stockholm marathon var det ett framgångsrecept att springa i den farten och på det underlaget jag skulle tävla på och jag tror på det receptet. Tre varv i vårt kuperade motionsspår således, 4:27 min/km i snitt och totalt 18 backar och ytterligare ett antal "småknixar" på 13,5km. Ganska tuffa pass och igår fick jag jobba klart mer än förra gången men jag litar på min löparkompis Davids ord att det här är tuffare än Lidingö, trots att inte spåret har några Grönsta-eller Abborrebacke eller backar döpta efter någon Karin.

Semesterlatmasken har slagit rot i mig och jag är ganska förnöjd med att inte fokusera så hårt på träningen men det gäller att inte glömma bort långpassen också, så ett sådant står på tur onsdag morgon innan min fru åker till jobbet.

Jag har fler intressen än löpning och i lördags passade jag på att muta barnen med glass och åka in till Kusens backe i Södertälje för att utöva ett annat av mina intressen, nämligen fotograferande. SM i Mountainbike går just nu i stan och jag ville försöka ta lite bilder med fartkänsla i under herrarnas Cross-Country-lopp. Döm själva om jag lyckades! Klicka för större bilder!

9 kommentarer:

 1. Jag gillar bäst bilderna var man ser cykel 41 och 43 framifrån. Den sista bilden är det definitivt fartkänsla i, jag blir lite yr av att titta på den. :)

  Du hade också sommarflunsan läste jag. Min håller på dag 8 nu, och andningen är fortfarande så jobbig att det blir nog inte spring ännu på några dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! På bilderna på cykel 41 och 43 har jag använt korta slutartider för att "frysa" bilden och göra cyklisten skarp medans många av de andra är tagna med långsammare slutartider där jag följt med objektet för att skapa en känsla av fart, därav "ränderna" i bakgrunden t ex i sista bilden.

   Radera
  2. Krya på dig förresten, jag hade halsont och snor i sex dagar men ingen feber!

   Radera
 2. Sportfoto är svårt, men jag tycker absolut att du lyckats få fart i bilderna! Personligen gillar jag de långa slutartiderna. Jag gissar att det kommer att tas liknande fartiga bilder av dig på Lidingö!

  SvaraRadera
 3. Riktigt svårt att fotografera! men jag tycker du har fått in farten på bilderna!

  SvaraRadera
 4. Haha, tack Sofia, så fort kommer det nog inte gå på Lidingö, Marathonfoto verkar föredra helskarpa bilder för nöjda kunder för deras hutlöst dyra bilder :)

  Tack Alexandra!

  SvaraRadera
 5. Åh vad härligt! Det är verkligen inte lätt alls att fånga bilder som du har gjort! Bra jobbat!

  SvaraRadera