torsdag 19 juni 2014

Tankar om en öppen träningsdagbok och fortsatt tung löpkänsla

Det har verkligen inte varit mycket verkstad här på sistone! Kroppen är sedan länge återhämtad efter maran och sprungit har jag gjort men huvudet har varit fortsatt trött efter en intensiv period! En riktigt intensiv arbetsvecka har spätt på det och gjort att jag inte sprungit på tre dagar och det var ett tag sedan jag tog en sådan paus. Dock inget ont som inte för något gott med sig för ikväll var jag för första gången riktigt sugen på en löprunda! Snörade på mig nya skorna och gav mig iväg i kvällssolen och det blev 15km med lite fartlek där jag efter uppvärmning sprang varannan kilometer snabbt och varannan långsamt! Det gick kort och gott aptungt på de snabbare kilometrarna och formen just nu känns tyvärr som ett enda stort frågetecken tre veckor efter maran!

Jag fick en fråga idag varför jag har valt att föra träningsdagbok på nätet helt öppet. Jag har fört träningsdagbok på Jogg.se sedan 1/1 2009 och det går att välja sekretessinställningar så att ingen, ens "kompisar" på sidan, medlemmar (flera hundratusen) eller alla ser mina aktiviteter. Jag har från början valt att ha träningsdagboken öppen för medlemmar och det handlar inte om något slags bekräftelsebehov av att få höra hur "duktig" jag är även om det är trevligt med uppmuntrande kommentarer och hejarop när något gått bra likväl som att få pepp när något inte gått bra. Nej, att jag registrerat min träning så länge ger mig en kontinuitet som ger mig motivation som ger mig kontinuitet igen i ett evigt positivt kretslopp!

Genom att ha min träning synlig för många får jag frågor/synpunkter och ibland förslag på att testa andra upplägg och pass och därigenom har jag har lärt mig massor av löpning! Genom att jag dessutom ser hur och vad andra som har öppna träningsdagböcker tränat lär jag mig ännu mera. Träning intresserar mig och det är därför jag valt att hålla min träningsdagbok öppen för medlemmar!

Urklipp från träningsdagboken idag

Mot slutet av helgen kommer jag bjuda på inlägget jag utlovade tidigare där jag slutligen knyter ihop "maratonsäcken" genom att skriva om vad min förbättring på maratonsträckan i år beror på. Tills dess önskar jag en trevlig midsommar där förhoppningsvis lite löpning, lite trevligt umgänge med nära och kära samt några utfallssteg och djupa knäböj runt en midsommarstång ingår! Själv hoppas jag på ett banpass med tusingar med lättare känsla än idag!

2 kommentarer:

 1. Många gör ju precis tvärtom och ska hålla allt "hemligt". Och gärna mörka sin träning. Det är ju både trevligt och "gentilt" på något vis att du bjuder på dina "hemligheter". :-)
  Hoppas du haft en riktigt fin helg så här långt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack helgen har varit lugn och skön. Ja det är lite så jag tänker. Jag ger lite tillbaka genom att visa träningen.

   Radera