fredag 22 februari 2013

Har en bra känsla och kör på!

Igår klättrade jag över 100km även den här månaden och med en knapp vecka kvar av februari ska jag väl hinna med några mil till?! Jämfört med 2011 - en säsong då jag var i väldigt bra form men inte fokuserade på mängd och långpass då jag inte sprang maraton - har jag sprungit mer i år. Jag följer ett antal löpare på Jogg.se och där är det tydligt att allt fler springer alltmer då jag halkar allt längre ner i listan över löpare vars träning jag följer. Inte så att det är någon tävling men jag ser det tydligt. Jag tycker jag springer lite men jag har ändå snittat en mil varannan dag hittills i år och det är jag nöjd med att hinna med!

Veckans har präglats av brist på fokus och koncentration och väntan på ett besked som vi fick idag, ett positivt besked vilket var väntat men ändå skönt, hade det inte varit det hade aldrig det här inlägget blivit nedskrivet då jag då hade haft viktigare saker för mig, vad det handlat om kommer jag säkert återkomma till.

En av livets stora sanningar!

Åter till träningen, inte så mycket volym som sagt men riktigt bra kvalité, korta februari har hittills innehållit både 7x1000m, en progressiv intervallstege i ökande fart, ett ganska tufft backpass, en progressiv snabbdistans och så igår ett lunchpass med långa tröskelintervaller, 2x10 min @ 3:54 min/km med 3 min joggvila följt av tre minuter progressivt från 3:50-3:30-fart. Alla dessa pass har sprungits på löpband och jag håller allt på att bli en riktigt löpbandskramare! I rådande väglag känns det som det enda vettiga alternativ för att springa fort och motivationen för att springa ute just nu är inte så hög. Jag är för lat för att packa med mig allt som krävs för lunchlöpning ute just nu och har dessutom haft lite tidsbrist i veckan.

Liksom några andra bloggare fick jag igår lite oväntad hjälp
att ta mig ut och springa från Craft.

Det känns som om jag lyckats fokusera på både snabbhetsuthållighet med ganska många kilometer runt halvmarafart men även sprungit en hel del i milfart och snabbare och det har känts bra! De närmaste passen kommer att springas ute och i lugnt tempo då benen är lite slitna sedan fortsätter jag med de här upplägget med kvalitét på band och lugna pass ute. Rimligen är det inte så många veckor kvar nu tills barmarken börjar titta fram! Det känns väldigt bra och jag har igen ett sug efter löpning, skulle gärna springa här och nu men idag har jag bestämt mig för att ta en vilodag! Inleder nog helgen med en morgonjogg imorgon! Bra där!

12 kommentarer:

 1. Bra där!
  Trevlig helg Staffan!

  SvaraRadera
 2. Varför så långa vila när du kör tröskelintervaller? /Daniel

  SvaraRadera
 3. Relevant fråga Daniel! Hade det varit ute hade jag nöjt mig med mina vanliga 60s gåvila jag brukar köra med. På band brukar jag köra joggvila istället då det blir ett evigt knapptryckande för att varva ner bandet ända ner till gångfart. När dessutom intervallen var så lång som 10 minuter och jag hade möjlighet att få lite volym i passet så valde jag en ganska lång vila som ändå inte var väldigt långsam.

  SvaraRadera
 4. Lita på den känslan!Den verkar stämma helt och hållet.
  Är förstås nyfiken på vad det är för besked. :-)

  SvaraRadera
 5. Craft lyckas väl med sitt uppsåt - de där mössorna syns i varannan blogg :-)

  SvaraRadera
 6. Vad sägs om ett intervallpass snart? Skippa löpbandet så åker vi till Bosön. Vem vet vem man träffar där :-)!

  SvaraRadera
 7. Glömde...... Du får lämna mössan hemma då också :-).

  SvaraRadera
 8. Jag tror dig Ingmarie, och det där beskedet var inget roligt men jag kommer nog skriva kort om det ändå.

  Tack Andreas.

  Precis Anneli :)

  Låter bra Lennart, jag skulle gärna springa där!! Och då skulle jag lämna mössan hemma också :-)

  SvaraRadera
 9. Härligt! Kör på!

  SvaraRadera
 10. Det har jag gjort Ola :-) det har blivit 12+12+8km sedan jag skrev det här inlägget i fredags :-)

  SvaraRadera