onsdag 6 februari 2013

Säsongspremiären bokadNu är jag anmäld till årets första tävling och det blir inte Påsksmällen som de senaste två åren utan den flackare och därmed förhoppningsvis snabbare Premiärmilen 24 mars.

Som vanligt så ser jag säsongspremiären som en avstämningspunkt. Det är inte nu jag är eller ska vara i toppform men självklart vill jag inte bryta min svit med miltävlingar under 40 minuter så det är alltid en målsättning på 10km. Sedan är det klart att jag vill att det helst ska gå lite snabbare än så också fast det bara är mars. På jobbet finns det några andra gubbar som lubbar som också är stabila på strax under 40 minuter på milen så det får nog bli målet, att vinna den lilla inofficiella klassen.

Den här veckan har hittills bjudit på noll kilometer löpning av olika anledningar, t ex "VABruari" som det är tydligt att vi är mitt uppe i men eventuellt blir det ett kort distanspass ikväll och imorgon på lunchen blir det tusingar, för att se hur jag ligger till!

9 kommentarer:

 1. Är helt säker på att du kommer att slå "de andra gubbarna"!
  Själv skippar jag alla miltävlingar i år. För att jag ska nå sub40 krävs det ganska hård träning och jag har lagt ned det. Var så nära för två år sen (40:09) och vet vad som krävs och det kommer inte orkas med pga min andra träning med fokus på maran och simning.

  SvaraRadera
 2. Hoppas det Eva, mig veterligen har jag alltid slagit de två som sprang förra året med någon/några minuter på sträckor från 5km till maraton.

  Jag tror du gör rätt som fokuserar på färre mål. Jag brukar ju skriva att många, inkl jag själv gör felet att vilja bli bra på allt samtidigt. Sedan kan det ju hända att ditt fokus på aerob mängdträning för maraton får positiva effekter på din fart också!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt! Den körde jag förra året och är nog det lopp som jag har sprungit bäst någonsin på. Välidgt blåsigt var det då, men en relativ snabb tvåvarvsbana som dock har en bit som är på ganska jobbig grusväg som du stöter på efter 3 km på första varvet och 8 km på andra varvet. Lite knixig är den också, men väldigt mycket snabbare än enhörnas påsksmäll!

  Många som springer vilket gör att det är lätt att hitta tempo och ryggar även om det är riktigt klassisk rusning i starten. Men ett fint lopp att årsdebutera på!

  SvaraRadera
 4. Kul - den är jag också anmäld till! Men först måste jag försöka komma igång igen efter den här elaka influensan...

  SvaraRadera
 5. Ja, just nu är alla sjuka tror jag! Ska bli spännande att följa din säsong 2013. Själv tror jag det får bli halvmarathon i år.

  SvaraRadera
 6. Kul! Har inte sprungit den själv eftersom jag prioriterat långpass inför maran istället. Det blir samma sak i år. Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Tack Jonas, hoppas på en bra upplevelse, dagens tusingar indikerar att det inte står så illa till med formen som befarat!

  Krya på dig Louise och hoppas vi ses där!

  Tack Rosa Milton! Hoppas du kommer kunna träna och tävla i den omfattning du väljer och vill, snart är det vår, då går det så mycket lättare!

  Tack Magnus E och Ola!

  SvaraRadera
 8. Oh vad kul med ett inbokat lopp! Själv springer jag nog inte mitt första millopp förrän i juni.

  SvaraRadera