torsdag 25 mars 2010

Tillbaka

3 dagars skidåkning från det att liften öppnade till de stängde och jag sitter här med träningsvärk i triceps...skumt...Fast det är klart, staka upp till liften med en stav och samtidigt dra en åttaåring med den andra tar väl på armmusklerna.

De stora barnen lärde sig snabbt, detta var tredje skidsemestern för deras del och nu avverkade de alla Bjursås röda backar, varav i alla fall ett par är rejält branta!

Eskil som är fyra fick också testa på glädjen med utförsåkning och att åka lift med honom var en svettig egen historia. Han deklarerade högljutt vad han tyckte om att ha slalompjäxor på sig och det är inga ord som lämpar sig för publicering på denna blogg! När han och jag (vid det laget genomsvettig) klivit av liften och åkte ner skrattade han dock högt!

Grymt bra ledighet i alla fall, fullkomlig avkoppling, massor av sömn (fullkomligt dödstrött kl 21.30 varje kväll!), trevligt sällskap och bra mat!

Just det, ett löppass blev det också, 10,2 km (på ett ungefär, kontrollmätt med bilen, ni som brukar hänga här vet att pulsbälte och fotpood ligger i en träningsväska på jobbet). Fantastiskt sega ben i två kilometer och sedan lossnade det, körde landsvägen ToR med en liten avstickare upp i skogen, några snabbare stegringslopp och ett par avslutande kilometrar i vad som kändes som 4:15-4:20-fart. Avslutade med 3x200m brant backe med snömodd upp till stugan. Ett jobbigt men kul och varierat pass.

Kommer några bilder så småningom. Det var lite skumt med bloggabstinensen men internet i mobilen gjorde att jag i alla fall kollade någon gång :)

I helgen blir det tidigt långpass igen, 30-35km, tempo bestämmer jag senare men det ska i alla fall gå lite fortare än förra helgens 5:14, nedåt 4:45 någonting vore kul. Nu är det natti natti!

4 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaks! Och jag (vi) är kvar som du märker. :-)

  SvaraRadera
 2. Åh, den där underbara tröttman efter en dag med fjälluft och skidåkning. Jag blir allt avis!

  SvaraRadera
 3. Kul att du är tillbaka :)Jag själv åker i väg på en veckas skidsemester i morrn, så kul att åka skidor :) :)

  SvaraRadera
 4. Ingmarie, tackar! Ja, det känns bra :)

  Bureborn, ja det är verkligen en effektiv semester att åka skidor!! Fullkomlig avkoppling

  Lina, tack! Härligt, hoppas du haft det bra uppe i Vemdalen!

  SvaraRadera