lördag 20 mars 2010

Dagens 30km - långpass nr 6 2010

Det verkar som om jag klarade mig från sonens magsjuka! Kl 06.30 imorse hade jag och morgonpigga David stämt träff för gemensamt långpass. Småbarnsföräldrar gillar att klara av långpassen tidiga helgmorgnar!!!

Det är en enorm skillnad att morgonspringa nu i mars jämfört att ge sig iväg samma tid i beckmörker en januari-morgon. Solen var uppe, termometern visade fyra plusgrader och asfalten visade sig. Vi sprang hela tiden i bekväm pratfart och kilometrarna avverkades i en lugn snittfart av 5:14 min/km enligt Davids GF305:a. Vi hann avverka väldigt mycket barn-familj-löpning-jobb-snack under de 27 km vi hade sällskap. Längs med de Sörmländska grusvägarna kunde vi ticka av rådjur, fasan, hackspett och rovfågel som möjligen var en Fiskljuse vid strandkanten. Pulsen hade jag noll koll på eftersom pulsbandet ligger på jobbet i en träningsväska men det kändes väldigt lätt och fint hela vägen.

Efter 27km var vi hemma igen och David var nöjd. Jag satte iväg i ytterligare 3km och vågade mig på en ytterst blygsam farthöjning. Eftersom även fotpooden ligger på jobbet så vet jag inte farten men om jag gissar hamnade den kanske runt 4:50-4:55 min/km i dessa 3 km.

Löpningen kändes väldigt lätt och bekväm och kroppen pigg hela vägen idag trots att det var ett tag sedan jag sprang långpass nu. Bara sista 20 minuterna kändes knän och vader lite stela. Förkylningskänningen verkar också väck äntligen. Två sköna besked samma dag! Nu hoppas jag på ytterligare ett långpass nästa lördag också så känns det som om jag är "ikapp" med långpassen.

Kan en helg börja på ett bättre sätt än med ett långpass som känns lätt?

Sträcka: 30km
Löptid: 2:37:15
Snittfart: 5:14 min/km
Snittpuls - ingen aning.

7 kommentarer:

 1. Låter som om du har en mycket bra känsla i löparkroppen! Gott! Och vilken tur att du slapp förkylningen. Att ha fixar 30 km i snabbfotingstempo innan kl 10 en lördag är imponerande!

  SvaraRadera
 2. Vad härligt det lät och i den arla timmen! Grymt bra jobbat!

  SvaraRadera
 3. Härligt! Vi var också ett gäng som sprang långt imorse...perfekt sätt att starta dagen på :)

  SvaraRadera
 4. Yeah!!! Låter bra som vanligt Staffan! Skönt också att du slapp förkylningen. Känns som långpassen kommer bli lättare och lättare att få till nu när vintern släpper greppet.

  Nu är det nedförsbacke fram till SM! :))

  SvaraRadera
 5. Superduper! Vad underbart att det rullar på så fint för dig! Keep it up!

  SvaraRadera
 6. Skönt att magen bara kurrade lite :-) Och det låter verkligen som ett härligt pass det där. Måste ut på ett morgonpass snarast.

  SvaraRadera
 7. Sofie, tack! Ja, konstigt nog kändes inte den tidiga starten, tempot kändes väldigt avslappnat från början!

  Petra, tack!

  Lina, ja, jag såg det, vore kul att hänga med någon gång...

  Daniel, Hoppas du har rätt, nu är det barmark här, ÄNTLIGEN!!

  Tack Ingmarie!

  Joel, Testa Joel, det är grymt effektivt för oss småbarnsfarsor!

  SvaraRadera