söndag 15 maj 2011

Efterrätt

Blogger verkar funka hyggligt igen men jag saknar fortfarande ett inlägg och kommentarer. Trist och riktigt förvånande!

Kvällen lugna lätta 12km distans i 4:46-fart med lätta steg och låg och fin puls utgjorde helgens efterrätt. Just som jag sprang och lät tankarna pendla fritt mellan jobb och husfixande prickade en fluga min öppna mun och studsade runt i svalget och då jag inte lyckades harkla upp den blev den efterrätt i en mera bokstavlig mening. Urk!

Det är ju livsfarligt i svenska naturen just nu! Huggorm under löparskosulorna på förra helgens långpass, en geting i nacken innanför skjortan när jag var linjeman på dotterns fotbollsmatch på lördagseftermiddagen. Dotterns lag vann med 5-1 och dottern agerade mycket placeringssäkert och distinkt från sin högerbacksplats.

Just getingar (på vinden) ihop med brist på tid var orsaken till att det heller inte blev något fixande med huset som jag planerat i helgen. Yngsta sonen fyllde fem idag och firades med kalas på förmiddagen och en tur till Mariefred och en tur med museijärnvägen där på eftermiddagen.

Veckan kommer att bjuda på intensivt jobbande och jag lär få problem med att få in mina två lunchpass i veckan. Jag har hållit bra kvalité i senare delen av april och maj men det var ett tag sedan jag sprang intervaller nu. Trots tidsbristen är jag sugen på att testa både tusingar på bana och något av de passen som nämndes i senaste RW, tex 2x2400m där jag då skulle varva 400m i 3:45-fart med 4:15-fart som "vila" i sex varv, två serier, en form av "Olgor".

RW förresten...ett riktigt bra nummer den här gången, Ingmaries läsvärda artikel om Löparjanne, bra tips på tuffa träningspass och så lättviktsskotestet där mina maraskor Brooks ST dock fick sämst betyg av modellerna som "extrem pronationssko". Visst är de uppbyggd i hälen men då jag landar på mittfoten åtnjuter jag väl mest löpkänslan i framfoten som dock fick bra betyg. I övrigt blev jag sugen på modellerna Asics Tarther, Puma Roadracer och Saucony A4 - skor jag egentligen inte behöver...

10 kommentarer:

 1. Behöver och behöver... inte fasen behöver man 40 t-shirtar heller, men det har man ändå! ;)

  SvaraRadera
 2. Här är en till som fortfarande är av med både inlägg och kommentarer...

  Imponerad att du springer så fort i sämsta skorna! ;) Tänk om du skulle satsa på dom bästa!? :))

  SvaraRadera
 3. Hehe! Håller med Daniel! Dessutom kan han nog intyga att Pumas sko är det perfekta valet :)

  Jag har testat A4:an och var inte riktigt nöjd med passformen. Särskilt vid tåboxen. När jag dessutom frågade en klubbkamrat som springer i dessa skor så verkade det som han inte var jättenöjd.

  Lite roligt med alla djur som har blivit ett vanligt inslag under löpturen. Själv höll jag på att landa på en gigantisk padda som satt mitt på vägen. Kan tänka mig att det skulle blivit lite halt ifall jag inte hunnit göra en undanmanöver i luften :)

  SvaraRadera
 4. Tycker också senaste numret av RW var lite bättre, kommer dock inte förlänga min prenumeration som går ut nästa nummer. Gillade artikeln om hårda träningspass men tycker att de missade den självklara uppföljningen att be läsarna skicka in sina bästa "mördarpass" och skriva om i kommande nummer. Kanske kan bli inlägg i flera avsnitt på din blogg istället? Själv funderar jag på att köra "fotbollsintervaller" nån gång. Visst vore det intressant med 2-3 serier av 4-4-2 eller varför inte 4-5-1?

  SvaraRadera
 5. Madeleine så sant så sant. Fast jag är rätt bra på att rensa ut kläder jag inte använder längre. Men behov är inte en ensam faktor som styr shoppandet av löparprylar...

  Daniel, he he! Precis, om jag finge låna dina Roadracers skulle jag hinna hem och sätta på kaffet och vara tillbaka med en nybryggd kopp lagom tills du kom imål ;)

  John, tack för infon! Ja, paddor är slemmiga saker, rekommenderas inte att landa på! varken för dig eller för paddan...

  Magnus, Fotbollsintervaller var innovativt. RW har inte den typen av kontakt med sina läsare, innan kunde man skicka in frågor till en frågespalt i tidningen men det har man slutat med.

  SvaraRadera
 6. Fotbollsintervaller var intressant, vi körde mycket 15-15 eller 70-20 när det begav sig. Behöver testa lite nya varianter av intervallpass och just när farten varieras är annorlunda och bra.

  Har inte läst senaste numret av RW men lär väl göra det ikväll nu när flera säger att numret var läsvärt. Getingar lär det bli gott om i år, drottningarna har sovit gott under duntäcket av snö under vintern. Själv kör jag 5- eller 10K-race i Puma Roadrunner och tycker de funkar fint på korta distanser. På listan över onödiga skoinköp står Saucony Mirage som kändes riktigt skön, och så måste man väl testa Newton förr eller senare…

  SvaraRadera
 7. De glömde ju de bästa dojjorna i testet! ;-)
  Akta dig för vildsvinen också. Det kan bli ett rackarns tufft pass om de kommer ivägen. ;-)

  SvaraRadera
 8. Thomas, 70-20 och 15/15 och jag får flashback från höstarnas försäsongsträning när jag spelade bandy...Hörde precis den där teorin om getingarna...tyvärr...Fast du tycker väl också att Roadracern är lite för hård eller är det mest för distanser längre än milen? Sauconys modeller verkar ju populära, lätta men det ser ändå lite klumpiga och höga ut tycker jag.

  Ingmarie, vilka skor tänker du på då ;-)
  Just bra, vildsvin vimlar det av här i skogarna, då blir det snabbdistans :-)

  SvaraRadera
 9. Roadracern är inte tillräckligt uppbyggd för att jag ska våga springa i den längre än 10K. Den är dock skön att springa snabbt i, tycker mig få en bättre fotisättning då jag lättare hamnar på framfoten i roadracern.

  SvaraRadera
 10. Det kan jag tänka mig Thomas, att steget blir bättre! Sedan är det nog en vanesak att springa länge med tunna skor. På jogg.se finns en medlem (55+) som springer marathon i Asics Piranha (ultralättaste skorna i RW's test nyligen, 140gram...)

  SvaraRadera