onsdag 14 februari 2018

Tankar under en mancold och ett bloggtips

 • Några dagars påtvingat träninguppehåll räcker för att ifrågasätta om det är värt att lägga ner alltid på träning. 
 • Mer tid hemma p pg a utebliven träning betyder inte alltid mer kvalitativ tid med familjen p g a egen grinighet.
 • Sociala medier är mest av ondo när man är sjuk.
 • Alla andra är ofta i strålande form när jag inte är det. 
 • Jag har onödigt många löparskor (en tanke som aaaldrig slår mig i vanliga fall). I nästa ögonblick; surfar löparskorea.
 • När duschade jag senast egentligen?

En skitvecka följdes av en riktig skithelg. Febriga barn följdes av febersjuk myself hela helgen. Alltså sjuk på riktigt, vi pratar feber på hela 38 grader, vi pratar smärta mellan skulderbladen, snor och så mycket hosta att jag fick gå upp kl. 04:00 i lördags morse för jag väckte både mig själv och hustrun när jag höll på att hosta lungorna ur mig. Vi pratar mancold. Vi snackar mysbrallor, fleecetröja, buff runt halsen och dubbla ullstrumpor.Inomhus. Finns det något ofräschare än mjukisbyxor? Jag har det nästan bara när jag är sjuk. Att inte träna betyder också att det är väldigt lätt att glömma bort att duscha. Ni hör ju själva hur fräscht det låter. 

Att vara en tränande person när man är sjuk är värre än att vara en person som inte tränar. Mycket värre. Att vara löpare med ett Instagramkonto ska vi inte tala om, det är rena rama döden! Sysslolösheten och tidsöverskottet som blir av utebliven träning ger dessutom mer skärmtid och en sjålvplågerispriral istället för att lägga telefonen ifrån mig och läsa en bok istället.

Jag scrollar flödet och möts av leende löpare, rosiga kinder och tummen upp, uppdateringar om härliga pass trots att det är grått, trist februariväder utanför fönstret. Uppdateringar om långpass och extra snabba pass. Det blir genast ännu mera synd om mig och istället för att bli inspirerad blir jag ogin och avundssjuk på ett sätt som verkligen inte är jag.

Det är också en naturlag att samtidigt som jag tror att all min grund och form försvinner av några dagars infektion – i skrivande stund jag har ju faktiskt inte sprungit på åtta hela dygn – så är andras form bättre än någonsin och grundregeln när jag själv är sjuk är att löpare jag följer och brukar vara jämn med sätter personbästan jag inte är i närheten av. Givetvis inträffade det den gångna helgen också med en sub80-notering på halvmaran samtidigt som jag harvat runt i 1:24-träsket sedan 2015. Grattis för tusan då! 

Sluta gnäll och träna mer kanske någon tycker? Det ska jag göra. Det är ju faktiskt väldigt lätt att träna mera när jag inte tränar någonting. I skrivande stund har jag gott om om att återigen bli en löpande människa, kanske redan innan helgen.

Till sist ett tips: Som jag tidigare varit inne på är vi som bloggar om löpning ett utdöende släkte men desto roligare då när jag upptäcker en ny blogg som skriver initierat och bra om löpning med fokus på träning, löpteknik och skor. In och läs A time and pace ni också!6 kommentarer:

 1. Stark igenkänning på både o-kvalitetstiden/gnälligheten och duschproblematiken. Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Våren runt hörnet nu snart, gäller bara att hålla ut ett litet litet tag till, och komma ihåg att duscha :)

   Radera
 2. Du är en så himla klok människa Staffan så jag VET att du kommer ur den här dippen. (Har dock skrivit ett långt svar hos mig till dig. :-) )
  Krya nu på dig! Och låt inte prestations- och jämförelsedjävulen ta över. ;-)
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Ännu ett nytt svar om du vill läsa och glömde tacka för länken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för superbra input Ingmarie, gäller att inte sätta för höga krav, träning är bra, även "bara" motion i perioder är bra och räcker långt, snart igen är jag frisk och mer motiverad lagom till vårvärmen kommer! Kram!

   Radera
  2. Exakt! Lita på att motivationen kommer när det är dax! För livet vill dig bara det bästa. :-) KRAM

   Radera