måndag 2 december 2013

Både Off och On

Två dagars helvila fredag-lördag satt fint efter en bra träningsvecka. Jag kom ändå ut på ett femte pass medans det fortfarande var dagsljus men valde att sänka kraven och också korta av passet. Det blev dryga milen på min vanliga terrängrunda, en runda jag verkligen uppskattar på omväxlande mjuk och ganska stenig single track genom tallskog, blandskog över hällar, längs med sjön och genom fina hagar med gamla ekar. Tempot var OK och känslan bra och det var ganska läckert i blåsten, hur vinden slet i trädkronorna högt ovanför mig medans det så gott som var helt lä nedanför där jag sprang. Valde att stanna till på en klipphäll vid sjön för att höra vågskvalpet och se vinden skapa vita gäss över vattenytan. Total och härlig närvaro!

Infektionen jag gått och burit på hela november vill inte riktigt lämna kroppen och jag är lite snorig och hostig, liksom resten av familjen. På jobbet har jag fokuserat på jobbsökande och varit på flera intervjuer och det gör att träningen inte är i fokus just nu och jag känner mig lite "off". Det är OK och kanske t o m välbehövligt och det är ju egentligen det jag gillar. Att löpningen kan vara bra till så mycket, både för att sätta mål och utmana sig själv å ena sidan. Å andra sidan bra för att ibland bara komma ut en timma och få lite egen tid och lite frisk luft. Det behöver inte alltid gå så fort och det behöver inte alltid vara så strukturerat!

Om jag är lite Off med träningen blev jag lite mera On ikväll, då min nya pulsklocka kom hem, Garmins nya Forerunner 620. Den har jag fått från Garmin för att skriva om här på bloggen, vilket jag vill vara tydlig med. Återkommer till detta i inlägg framöver såklart! Alltid roligt med nya prylar!


6 kommentarer:

 1. Det känns som att du på senare tid har omvärderat terränglöpning och lugna pass. Jag får ett väldigt harmoniskt intryck och det känns som att du verkligen uppskattar dessa pass på ett helt annat sätt än tidigare. Jag gillar också den här typen av pass. Härligt!

  Grattis till klockan också, ska jag äga en sån måste jag nog köpa en. Om inte min fru ger mig en :-).

  SvaraRadera
 2. Jag älskar den känslan. Att vara i skogen när vinden drar och sliter i trädkronorna. Så mäktigt.

  SvaraRadera
 3. Skogen är verkligen fantastisk blåsiga dagar! Och alla andra dagar. Men jag gillarr verkligen att gömma mig för den värsta motvinden inne bland träden.
  Ska bli spännande att läsa vad du tycker om 620:an. Min klocka börjar bli lite trött, så jag är ute på spaning. Tycker för övrigt att det är jättebra att du är ärlig och tydlig med att du fått klockan av Garmin.

  SvaraRadera
 4. Ja Lennart, även om jag vill springa snabbare pass också så har jag nog börjat omvärdera betydelsen av de lättare passen, ju mer jag läser ju mer förstår att de också ger en träningseffekt och inte bör betraktas som skräpmil. De ger en större motor.

  Ja, mäktigt är rätt ord Anneli!

  Helt riktigt Bureborn, än så länge än den också hård och springbar, när det kommer snö tycker jag det är betydligt svårare med skogslöpningen när jag inte ser hur marken ser ut under, det är en hel del vassa stenar på min vanliga stig. Första passet idag, ett inlägg om de första intrycken hoppas jag kunna skriva senare i veckan. En utförligare recension kommer så småningom!

  SvaraRadera
 5. Jag är riktigt sugen på en sådan klocka! Det ska bli intressant att läsa din upplevelse av den.

  /Morgan

  SvaraRadera
 6. Hej Morgon, imorgon kväll har jag hunnit springa några pass med klockan och kommer att lägga ut en bloggpost med lite bilder och mina första intryck av klockan.

  SvaraRadera