onsdag 7 augusti 2013

B som i backe, B som i bad

Ikväll sprang jag ett otroligt bra pass, jag begav mig till min vanliga backintervallbacke, en stygg och brant backe på ca 150 m som ligger i ett kuperat bostadområde men jag började min intervall tidigare och fortsatte efter backen och fick på så sätt ihop 6x1000 meter där intervallerna 1,3 och 5 innehöll tre uppförsbackar, en snäll först följt av min vanliga intervallbacke, en brant utförlöpa sedan en sista brant upp-och nerförsbacke följt av en sista utförslöpa. Och så samma väg tillbaka, tre vändor fram och tillbaka, alltså sex intervaller och totalt 21 uppförsbackar och lika många nedförsbackar, otroligt nyttigt, och jobbigt!! Bra på att öva också på att springa bra och fort även utför inför Lidingö och det här passet kommer jag definitivt att upprepa!

Tiderna hittar ni här och ni ser att jag också fick en fin progression i passet. Extra nöjd är jag att jag orkade sex repetitioner istället för fyra som jag tänkt mig och att farten var mycket högre än de 4:15-4:20/km jag tänkt mig innan!

Att jag sedan avslutade passet med ett sent kvällsdopp som var helt fantastiskt! Bara av med linnet och skorna och så dyka i det ljumma vattnet och simma för att avsluta med att springa hem avsvalkad en sommarfavorit!!

12 kommentarer:

 1. ..... och B som i Bra. Låter som ett Bra pass inför Lidingöloppet. Vad var det för underlag? Vad tror du om att springa tusingar, och även andra intervallpass, i terrängspår?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lennart. Asfaltsunderlag. Vårt terrängspåret här är för orytmiskt och tufft för tusingar. Föredrar då ett varv (4) som långintervall i lägre tempo!

   Radera
 2. Man blir bra på det man tränar. Men orienterare har ju inte direkt dålig kondis :-)

  SvaraRadera
 3. Wow, Grymt, det där klarar jag inte ens på bana. :) Har du något tidsmål för Lidingöloppet?
  Men din avslutning är jag bra på. Att gå ut i vattnet med springkläderna på är det absolut bästa sättet att avsluta ett löppass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig men jag tar av mig tröjan för att inte bli för nedkyld på min 2 nerjogg. Tidsmålet är 2:15 på Lidingö.

   Radera
 4. Du är fan snabb! Jäkla staffan nu är det mycket staffan flow :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet du väl, att jag är snabb ;)

   Radera
 5. Låter som ett fint pass för Lidingö. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 6. Du är på G!
  Skönt att känslan i låret gav med sig så snabbt. :-)

  SvaraRadera
 7. Bra jobbat! Man får passa på när sommaren än finns kvar!
  Jag ser att du är på Kreta och härjar, inte okej, när vi andra är i hällregnet i Sverige! (;

  SvaraRadera
 8. Du har fattat badgrejen! Bara att fortsätta nu. :-)

  SvaraRadera
 9. Tack Bureborn! Ska upprepas snart igen, skoj pass!

  Känner mig snarare semesterlat Malin men hoppas vara på,G snart igen, formen borde vara OK ändå!

  Hemma igen efter en härlig vecka Andreas, ganska seg löpning i värmen dock :)

  Har praktiskt taget bott i vatten senaste veckan Ingmarie men det var på Kreta.. Får se hur mycket badande det blir framöver!

  SvaraRadera