måndag 26 augusti 2013

Börjar bli redo!

Gårdagens fyra varv som höjdprofil från Garmin Connect. Backigt är det!

Igår kväll avslutade jag en riktigt bra träningsvecka (59km löpning och 59km cykling) med ett besök i Oxvreten igen efter en skön vilodag i lördags. Det känns som om jag börjar bli redo för backarna på Lidingö. I mitten av maj sprang jag två varv här som intervaller i 4:17 resp 4:14-fart och det var ett högintensivt och tufft pass! Igår sprang jag fyra varv utan vila mellan, nästan lika snabbt. Varvtiderna blev 4:21, 4:23, 4:24 och 4:19 min/km. Inledningsvis kändes det segt då jag tryckte på utan att det hände något med farten men jag var nog inte riktigt uppvärmd då jag joggat till spåret (1,5 km) ihop med äldsta sonen i 6:30-fart.

Snart kom jag däremot in i ett bra flyt och det kändes bitvis som om jag sprang på räls. Jag övade på att hitta en intensitet i backarna där jag skulle vara stark över krönet och orka tillbaka i rätt fart direkt och det var en skön känsla och jag kände mig stark i princip hela passet. Varje varv på knappt 4,5 km bjuder på sex ganska tuffa, både branta och relativt långa, backar och några mindre knixar så totalt 24 backar avverkades under passet.

Utförslöpningen behöver jag fortfarande fila lite på, att våga även när det är riktigt brant men det känns som om mitt fokus på backe börjar betala sig. Några fler långpass och fortsätta nöta på det här sättet så ska jag nog kunna ställa mig på den där startlinjen med gott självförtroende 28 september även om jag inte sprungit loppet förut!

11 kommentarer:

 1. Skön känsla att börja känna sig redo! Och ändå är det ganska lång tid kvar till loppet vilket gör att du har tid för ytterligare formputsning! Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Vilken bra vecka :) ojoj, det låter som du grymt redo för lidingö. Jag har nog inte riktigt samma känsla, men allt går bara man vill ;)

  SvaraRadera
 3. Får ju lov att säga att du har rejält med pannben när du springer om och om igen på den slingan! Du är grym staffan

  SvaraRadera
 4. Synd att jag inte kan heja på dig när du kutar LL! Men det låter som att det kommer gå bra för dig, skön känsla att känna sig redo. Fortsätt nöta och se till att håll dig frisk nu (min STORA noja inför Berlin).

  SvaraRadera
 5. Det ser bra ut Staffan. Sånna här lidingöloppslika pass i bra tempo stärker en.
  Där får man i stort sett med allt vad man behöver - backe, snabbhet, tempoväxlingar och distans.
  En månad kvar nu, börjar bita på naglarna snart :)

  SvaraRadera
 6. MYCKET bra Staffan! Att träna så tävlingslikt som möjligt ger alltid bäst resultat! Du kommer klara dig fint på LL!

  SvaraRadera
 7. Ja, det är en skön känsla Louise, även om jag inte riktigt vet vad som väntar den 28/9...där får jag lita på andra, t ex på Jogg.se och kompisar som sprungit tidigare...

  Tack Sara, ja, jag hoppas det, än finns tid att putsa på formen!

  Tack Alexandra!! Tänker mest att det är så bra träning med alla backar och att det blir flera varv bekommer mig faktiskt inte!

  Hoppas det Tove, att det kommer gå bra för oss båda, höstförkylningarna försöker vi hålla på avstånd!

  Tack Olov, ja de här passen ger benstyrka och pannben! Jag har en halvmara innan också, men springer den utan tidsmål utan för att det är roligt och för att det också blir ett bra tempopass innan Lidingö!

  Tack Eva, jag håller med dig, det är egentligen inte svårare än att förbereda sig för det som ligger framför en, även om det är jobbigt! Hoppas du har rätt!!

  SvaraRadera
 8. Finfint Staffan!
  Tänker du åka upp till Stockholm och testspringa delar av LL-banan, eller vill du bli glatt överraskad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade jag gärna gjort Bureborn men det finns ingen lucka för det så jag satsar på att bli glatt överraskad istället :-)

   Radera
 9. Vill bara tacka för Sveriges bästa löparblogg. Läser många bloggar men din är helt klart bäst. Tack för inspirationen. Pga löpningen mår jag mycket bättre fysiskt och psykiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym! Jag rodnar och växer mental flera meter av sådant beröm! Så roligt! Tack för att du läser och kommenterar och vad skönt att löpningen har så positiva effekter på ditt välbefinnande!!

   Radera