fredag 16 augusti 2013

Semesteravslut med seg löpning

Hemma igen efter en riktigt härlig avslutande semestervecka på Kreta. En ren avkopplingsvecka med sol och bad. Jag ville innan resan bada i havet varje dag och springa åtminstone tre pass under veckan och båda sakerna har jag gjort även om löpningen genomfördes mer med en känsla av att jag "borde" träna än att jag faktiskt ville träna. Så där tycker jag ofta det är under semesterresor med familjen men den här gången var det extra påtagligt och löpningen extra seg. En fördel med semesterlöpning är dock att jag får se mer av resmålet än om jag inte sprungit.

Sydöstra Kreta är kuperat så det blev mest löpning längs med havet i segt lustempo innan frukost men det var tillräckligt varmt redan kl. 7 på morgonen. Mitt enda försök att få springa lite i de omgivande bergen runt hotellet avbröt jag redan efter 1,5 km då det blev alldeles för brant för att behålla en vettig ansträngningsnivå så tidigt på morgonen och p g a lösa hundar som kom ut och morrade och jagade mig längs med bergsvägen - inte alls roligt även om jag inte är hundrädd.

Jag känner mig otaggad just nu när det gäller träningen men hoppas det vänder när vardagen återvänder. Jag behöver tagga till lite och få till några bra långpass för att nå mitt mål på Lidingö!

Avslutar med några mobilbilder från löprundorna från Kreta. Klicka för större version.

15 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem!
  Hade också problem med lösa hundar de morgnar jag var ute och löpte vid Kolymbari!
  Genomförde min tredje tävling för detta år som resulterade i en 6:e placering (126 deltagare) med snitttid på 3:50 vilket jag är mycket nöjd över!

  Mvh Oliwer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska du vara nöjd över såklart, fint sprunget, var det på milen? Alltid roligt att placera sig så högt upp vilket det finns en chans till i mindre lokala lopp!

   Radera
 3. Välkommen hem till vardagen.
  Visst är man otaggad att springa under semestern. Vill umgås så mycket som möjligt med familjen. Men nu har min fru börjat löpträna lite smått så vi har sprungit vaannan dag under semstern.

  Mitt mål var att få ihop 6 mil i snitt på mina semesterveckor vilket jag lyckades med. Nu ä vardagen här med transportlöpning på schemat. Har även börjat följa jogg.se 3 timmars program lite smått. Ska iaf försöka få till kvalitetspassen. Är LL nästa lopp för dn del?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mikael! Jag har egentligen tränat på helt OK under semestern förutom sista veckan men det har inte blivit så många långpass och inga sex mil i veckan. Ja LL ser ut att bli nästa lopp, eventuellt Sthlm halvmara två veckor innan men det är snart fullt och jag vet inte ännu om frun jobbar, skulle gärna springa det annars utan tidsambition, trevligt lopp!

   Radera
 4. Välkommen tillbaks!
  Jag får ofta en dipp efter semester borta. Men det vänder! Bara håll i! Vad siktar du på LL?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske vänder det med vardagen åter. Jag siktar på silvermedalj på Lidingö. Måste få till lite långpass bara, har varit för få i sommar!

   Radera
 5. Klart som attan att det kommer tillbaka för dig. Ingen tvekan om den saken. Men den karaktär du har så! (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör det säkert. Jag märker redan att den svalare temperaturen här hemma gör det lättare och roligare att träna!

   Radera
 6. Tycker ofta det är svårt att få till bra pass när man är på sydeuropeisk semester. Ingen allemansrätt. Lösa hundar. Vamt redan på morgonen. Mörkt på kvällen. Men när man väl hittar en bra väg kan det vara alldeles underbart. På Paros kom jag in i något slags naturreservat som jag tror det var OK att springa i - helt underbart. Kom att tänka på det eftersom vägarna såg ut lite som på ett par av dina bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig, det brukar gå tungt och vara svårt att hitta bra/roliga och varierade springvägar! Det brukar i alla fall kännas bra efteråt och sticker man ut tidigt kommer man hem lagom till resten av familjen vill äta frukost!

   Radera
 7. Var i Frankrike i somras och där gick det att få till bra pass på små grusvägar bland solrosor och vinrankor på landsbygden. Värmen gjorde dock att det kräver mycket tidig start men eftersom jag är två timmar mer morgonpigg än resten av familjen var det inga problem. Hade 13 km löpning med start 6:30 som jag nog rankar som det bästa passet jag gjort i min 1-åriga löparkarriär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där lät ju härligt Erik och morgonpigghet underlättar såklart! Hela dagen ledigt sedan för att umgås med familjen!!

   Radera
 8. Just det där med att se mer av resmålet tycker jag är härligt med semesterlöpning! Själv anser jag ju inte ens att jag avrit på en plats om jag inte sprungit där. :-) Lösa hundar däremot. Ett otyg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller helt med dig, löpning berikar semestervistelsen i och med att man får se mera. Kanske hade jag retat hundarna mindre om jag promenerat förbi men att gå var hundrade meter förbi varje hus längs vägen hade jag ingen lust med så jag valde att hålla mig på de lite större vägarna längs havet istället.

   Radera