fredag 7 november 2014

Premara-tankar

Imorgon kl.10 sätter jag punkt för tävlingssäsongen eller snarare gör jag det några minuter innan kl. 13 imorgon när jag förhoppningsvis går i mål på Vintermarathon på norra Djurgården i Stockholm. Inte lika flashigt som New York direkt där, som det kändes, alla sprang förra helgen men en trevlig tävling jag sprang förra året och som jag springer av samma anledning i år. En rolig säsongsavslutning utan resultatpress. Förra året innan vintermaran hade jag uppnått säsongens stora mål - silvermedaljen på Lidingö och i år har jag redan uppnått så mycket att jag absolut inte har något kvar att bevisa för mig själv eller någon annan.

Samtidigt, formen är bra och jag kommer inte mysjogga utan springa offensivt, beredd på att justera ner farten under loppet om det skulle behövas. Veckan har knappast varit idealisk ur förberedelsesynpunkt. Jag har tränat extremt lite  - en kort jogg på 6 km i tisdags och ett kort mycket lätt fartlekspass på 7 km band idag - vilket i och för sig varit helt planerat som nedtrappning efter två riktigt bra träningsveckor men det har varit mycket på jobbet och också minst sagt intensivt hemma. I tisdags tillbringade jag t ex 11 timmar på Södersjukhuset med äldsta sonen då det visade sig att hans svullna lillfinger som han fått när de spelat volleyboll på skolgymnastiken inte var en stukning utan en liten fraktur/spricka. Väntan, narkos, operation, uppvak, röntgen, mer väntan, dåligt med mat (speciellt för sonen...) - en lång, tröttsam dag helt enkelt och jag hade inga som helst tankar på maraton då.Igår en extra tidig morgon på jobbet då jag gjorde sällskap på första tåget med hustrun som skulle till Göteborg men med hjälp av extra sömn och mat har energin återvänt i slutet av veckan och nu känner jag att det ska bli kul att springa! Jag gör sällskap med David som springer sin fjärde mara för året (han har också sprungit ett 50 km-lopp) och det gör det extra trevligt och jag har många löparkompisar och klubbkompisar som också kommer till start.

Ser fram emot en trevlig dag ute på norra Djurgården, heja gärna på mig så återkommer jag i helgen med en resultatuppdatering! Trevlig helg! 

9 kommentarer:

 1. Stort lycka till! Jag kommer kanske och hejar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle vara riktigt roligt att se ditt glada ansikte längs banan!

   Radera
 2. Lätt vecka och offensiv öppning låter intressant! Nåja, jag har tänkt att sluta kommentera andras bloggar, men fortsätter att läsa denna med intresse, den är ett gott exempel på vad man kan uppnå med ganska lite träning som ökar gradvis över tiden, med en stor dos förnuft på det. Lycka till på maran!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar Fredric, det blev inget PB och inget DM-guld men väl ett DM-silver och 2:55 efter ett lopp som jag sprang igenom relativt kontrollerat och som jag är nöjd med! Rapport till i början av veckan.

   Radera
  2. Silver smakar också bra i munnen, och man kan väl nästan säga att det var Marathon-Guld ty ultralöparna verkar än en gång ha rensat banan med specialisterna! ;-)

   Radera
  3. Haha ja FK studentenlöparen som vann DM-guld i M40 har även presterat bra på olika utralopp :-) t ex TEC och BRR tror jag :-)

   Radera
  4. Daniel är ett välkänt namn, han har RM-guld, SM-guld och landslagsuppdrag bland meriterna. Känner till honom sedan värnplikten, första halvan på 90-talet.

   Radera