torsdag 6 december 2012

Gillar

Onsdag och klass II-varning i Stockholmsvädret. Snöfall och kraftig blåst som trycker ihop snön i höga drivor. Omplanering och logistikförändring av dagishämtningar och lite mera spänning än vanligt inte när utan om man faktiskt kommer till och från jobbet med allmänna kommunikationer. Jodå, jag kom både dit och hem även om det tog längre tid än vanligt.

Ändå gillar jag det!

Jag gillar vad vädret gör med oss människor då det skapar en slags gemenskap. Ett leende i samförstånd när man kommer innanför dörren, ett glatt "välkommen till jobbet" till och från kollegor och överlag en större gemenskap, "vi" mot vädret på något sätt.

Jag gillar också:
 • Ett bra och engagerat telefonsamtal på jobbet, ett vänligt och intresserat mail i inkorgen och att jag fick mycket gjort på jobbet.
 • Att jag hann med ett lunchpass igen. Det blev date med löpbandet igen p g a den rådande väderleken. Jag var för lat för att plocka med mig allt i klädväg som krävdes för utelöpning igår. Jag fortsatte istället utforska de färdiga "banorna" på löpbandet och valde en "Interval course - Hard run" efter 2km uppvärmning. Så hårt blev det nu inte, 7x300m @ 16,1km/h (3:43 min/km) med 200m joggvila i 8 km/h. Jobbade mig igenom intervallerna ganska lätt med mycket bättre känsla än i går och fortsatte med 3,5km i marafart (4:14 min/km) följt av lite nedvarvning för att få ihop milen och 40 armhävningar och ryggplanka som avslutning.
 • Att få lite gratis styrketräning i form av snöskottning när jag kom hem. Nyhetens behag, visst och i februari lär det inte vara lika kul men ändå. När det gäller styrketräning tar jag alla bonustillfällen som erbjuds eftersom jag är så dålig på alternativträning!
Löpträning är en väldigt mental sysselsättning. En bra dag och känslan på träning blir klart mycket bättre än dagar som nyligen varit lite tyngre! Gillar!

13 kommentarer:

 1. Det är otroligt vilken skillnad vädret gör med oss människor (i den här delen av världen). Jag har också noterat skillnaden att alla är så mycket mer pratglada = gillar! Kanske till och med är så att även jag påverkas :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör det skillnad Tobias! Säkert påverkas även du :-)

   Radera
 2. Hej!
  Jag hittade dig här... också!
  Du är verkligen en inspiration! Nu kommer jag att även läsa allt du skriver här.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Coyntha, och tack, välkommen även till bloggen. Läste innan om ditt Bislettäventyr, galet imponerande på mig!!

   Radera
 3. Samma känsla här på västkusten också.....

  SvaraRadera
 4. Samma gilla-känsla Per, eller bara med tanke på vädret?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både och.....jag har ett jobb som innebär att jag är tvungen att ibland arbeta på helger, nätter och "röda" dagar som jul m.m. Då infaller samma typ av vi-känsla. Dessutom är det fler och fler som faktiskt ger sig ut och springer under tuffa vinterförhållanden och det skapar också en vi-känsla.

   Radera
 5. Vad vädret gör med människor är verkligen intressant. Det ställdes verkligen på sin spets med Sandy i New York. Intressant upplevelse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag tänka mig Daniel, att sådant extremväder, framkallar ett extra starkt beteende av att samarbeta och värna om varandra!

   Radera
 6. Jag är avundsjuk att du kan köra en "lunchrunda" det önskar jag att jag kunde få möjlighet till. Jag får väl se ifall man kan köra sån't till våren.

  SvaraRadera
 7. Ja, kontorsjobb med flexibla tider ger den fördelen Andreas! Hoppas du hittar möjligheter!

  SvaraRadera