lördag 8 december 2012

Framme!

Ni kommer kanske ihåg mitt inlägg från september där jag skrev om min inbillade resa genom Sverige när jag hade noterat 1572km (Sveriges längd fågelvägen) i träningsdagboken?

I veckan kom jag fram på min virtuella löparresa norrut från Skåne hem till Sörmland. Det har varit med lite lägre fart och med lite mindre fokus jag tillryggalagt de sista 50 milen men sprungit regelbundet har jag gjort och loggat minst 15 mil varje månad. Återigen tjatar jag om vikten av kontinuitet!Därmed nådde jag också det mål jag formulerade under senare delen av året, 2008 kilometer betyder ett veckosnitt på 40 km/v, en siffra jag aldrig tidigare nått upp till. Innan Stockholm marathon i juni snittade jag 50 km/v räknat från januari men då sprang jag långpass ungefär varannan helg och efter maran springer jag långpass mera sällan.

Trots att jag nått även detta mål så siktar jag vidare. Jag är inte skadad och har inte någon motivationsbrist trots att jag inte är i toppform just nu. Jag planerar därför att fortsätta springa på under de veckor som är kvar av året, varvat med lite hemmastyrka och förhoppningsvis också några pass längdskidor. 2194km på ett år innebär ett marathon i veckan - ett roligt och ganska nördigt mål så jag siktar mot 220 mil i år, det innebär i så fall 25 mil mer än mitt mängd-PB på 1950km från förra året. Heja mig!

Idag är det min födelsedag. Efter en mysig frukost med familjen åkte min fru till jobbet. Blir strax ett besök i pulkabacken med småbarnen och efter har jag önskat mig att äldsta dottern är barnvakt en stund så att jag kommer ut på en löprunda med lite ny musik i lurarna. Fick ett par fantastiskt, varma och sköna sockor i Merinoull av hustrun och de ska hänga med ut tänkte jag. God Helg!

10 kommentarer:

 1. Massa grattis! Vilket födelsedagslöparväder du fick!

  SvaraRadera
 2. Grattis på födelsedagen och stort grattis till att du har nått ännu ett av årets mål!
  Bra jobbat!

  SvaraRadera
 3. Grattis!! Jag hoppas nästa år blir liks löpfyllt som tidigare!

  SvaraRadera
 4. Grattis Staffan! Låter som en härlig dag. Och roligt med din virtuella löpning genom Sverige. Dessutom är det skönt att höra att motivationen inte alltid hänger ihop med formen. Så är det nämligen ofta för mig... Allt är mycket roligare när det går bra!

  SvaraRadera
 5. Vad häftigt med en virtuell löprunda genom Sverige. Det konceptet måste jag göra någonting av under 2013. Gillade Jogg´s virtuella löprunda runt Fuerteventura i somras.

  SvaraRadera
 6. Tack Olof och Tove, ja, riktigt fin vinter nu!

  Dubbeltack Staffan!

  Tack Jonas, hoppas jag också, känner mig sugen på att bli snabbare, vilket nyhet... ;-)

  Tack Louise, så är det ofta för mig också men variation i träningen mellan ute/löpband, skogen/asfalt så har det blivit lättare även när det går lite tyngre!

  Running Mima, ja ta ut en lämplig sträcka, roligt och bra för motivationen med också ett mängdmål!

  SvaraRadera
 7. Grattis på födelsedagen! Roligt att du hann hem till firandet.

  SvaraRadera
 8. Grattis på födelsedagen! Roligt med ett sådant mål, jag får nog ta och omformulera mina "tråkiga" antal km-mål också. :)

  SvaraRadera
 9. Tack Morgan! Javisst, nu blir det några mil till i år!

  Kim, tack! Endast fantasin sätter gränser för vilka mål man kan sätta, sedan måste verkligheten stämma med målbilden för att man ska nå dem!

  SvaraRadera