fredag 21 december 2012

Bortkommen och inte bortkommen

Lugn löparvecka, valde gymmet istället i onsdags och det verkar ha tagit bra av träningsvärken att döma! Jag känner mig alltid så bortkommen när jag kommer in på ett gym, saknar upplägg och strategi och undrar var jag ska börja och likadant var det i onsdags.

Vi har flera gym på jobbet då det är en stor arbetsplats, och det stora, "Aktiverum" är välutrustat med maskiner, hantlar, mattor, bollar och t o m TRX som jag dock inte vågade mig på. Det är också trevligt då stora grabbar med "ohälsosamt" BMI p g a stora biceps saknas och de flesta, vars outfit skvallrar om att de nog är förklädda löpare, kör ganska funktionella basövningar utan så tunga vikter.

Jag körde i alla fall ett varv i några av de tjugotalet maskinerna, men några visste jag inte riktigt hur jag skulle komma in/upp i, haha. Det blev ryggresningar och träning för bröst, rygg, axlar och armar (tror jag...). Sedan blev det umgänge med pilatesboll och armhävningar, situps och ryggresningar med fötterna på bollen följt av planka och sidoplanka, 4x5 chins, situps, utfallssteg, djupa knäböj och lite hantlar på balansplatta som avslutning.

Gammal bild, Adiosen fick tjänstgöra på löpbandet idag igen!

På löpbandet är jag inte lika bortkommen och det blev snabbdistans på lunchen i form av 1x20 min + 1x12 min progressivt från marafart till halvmarafart, 4:15-4:08-4:00-3:54 min/km med farthöjning var femte minut första serien och var tredje minut på andra serien. Totalt drygt 12 km på 56 minuter med lite upp-och nerjogg och ca 3 min vila mellan snabbdistanserna. Bra pass på bra intensitet!

Imorgon lördag väntar 10km lugn distans följt av julbord, nice! Kanske blir det ett kort blogginlägg till innan jul så jag nöjer mig med att önska er en trevlig helg till att börja med!

9 kommentarer:

 1. Bra pass Staffan! Jag måste bara säga att jag tycker armhävningar, situps, ryggresningar planka, chins, situps, utfallssteg, djupa knäböj, etc etc låter så fruktansvärt tråkigt!! Nyttigt, men tråkigt :-)!

  Själv gjorde jag tåhävningar idag, också tråkigt, men nyttigt :-)!

  SvaraRadera
 2. Eller varför inte vara lite annorlunda och köra julbord först och sen 10km snabbdistans. Borde vara bra för pannbenet att hålla farten då (he, he...) och dessutom kan det nog sen bli ett skoj blogginlägg efteråt...

  SvaraRadera
 3. Jag kan ta med dig och visa vad kul du kan ha med både kettlebells, bollar o TRX. Och den 19/1 kör vi i hallen igen så du kan visa mig ryggen. ;-)

  SvaraRadera
 4. Tips: ta hjälp av någon kunnig och lär dig marklyft och benböj ordentligt. Gå för 3-5 reps och lika många set. Krydda med excentriska tåhäv. Belöningen blir ett bättre steg med mer kick som hjälper dig krossa dina PB på 10K 2013. Maskiner bör undvikas då de inte aktiverar stabilitetsmuskelaturen = mycket tid i sjön.

  /Emil

  SvaraRadera
 5. Tack Lennart! Tråkigt tycker jag också men nyttigt

  Haha, ja, det vore nog en tung runda Tobias, och ett ett roligt blogginlägg!

  SvaraRadera
 6. Gärna Ingmarie vid tillfälle, den 19/1 jobbar i alla fall int kin fru så förhoppningsvis kan jag hänga med, det vore rikgt skoj! God Jul Ingmarie och tack för allt pepp under året!

  SvaraRadera
 7. Tack Emil, benböj har jag nog koll på men marklyft behärskar jag inte, det vore ju grymt om det hade den effekten på löpsteget!

  SvaraRadera
 8. Om jag ska springa på löpband, finns det några speciella typ av skor du rekommenderar då?

  SvaraRadera
 9. Nej jag tycker inte du behöver speciella skor till löpband Andreas, hyffsat rena bör de kanske vara dock.

  SvaraRadera