söndag 16 december 2012

Julefrid och veckosummering

Har inte bloggat sedan i onsdags, jag förstår att ni väntat oroligt ;)

De senaste dagarna har en viss julefrid infunnit sig. Avslutade veckan med en ledig halvdag där jag fixade de sista julklapparna själv på stan men också tog en lång härlig fika. Helgen har också haft ett klart lägre tempo än de senaste helgerna. En bra träningsvecka har det också varit med fyra löppass:

måndag: 8km lunchdistans i låg fart men hög ansträngning, delvis i lössnö i skogen
onsdag: 10km snabbdistans på löpband varav 6km @ 3:54 min/km
torsdag: 10km lugn distans på kvällen
lördag: 15km distans
söndag: ?

Det ojämna underlaget i skogen i måndags bjöd på låg fart men hög ansträngning, onsdagens snabbdistans är jag nöjd över, det var ett tag sedan jag sprang lite längre i lite högre fart. Två lugna pass har det också blivit, i torsdags kväll, rätt klädd i nästan tio minusgrader en fantastisk skön milrunda i det stilla snöfallet trots att motståndet att ge mig innan passet var ganska stort.

Min vanliga trista cykelväg nära hemmet, i torsdags lite vackrare än vanligt!

Igår 15km distans i 4:58-fart ihop med David i bitvis ganska besvärliga förhållanden med kraftig vind och snömodd men vi hann hem innan det riktiga busvädret kom hit senare på dagen. Vi är så jämna i kapacitet just nu så det fungerar riktigt bra att hitta en bra nivå på passen men ansträngningsmässigt kändes passet snarare som 4:20-fart. Ikväll hade jag tänkt åka längdskidor men med tanke på senaste dygnets töande och snöande är jag tveksam, det lär bli tungåkt. Hoppas ni haft en bra helg?

5 kommentarer:

 1. Har klickat konstant på uppdatera sedan i onsdags. Härligt med ett inlägg igen! Det låter som det flyter på fint med träningen för dig :)

  SvaraRadera
 2. Haha, det tror jag inte du har tid med numera Daniel ;)

  SvaraRadera
 3. Okej! Överdrev lite kanske ;) ... men jag håller koll på dig även om jag är dålig på att kommentera just nu.

  SvaraRadera
 4. Härligt att löpträna i snön, men det kan vara under passet, för jävla jobbigt! Men efteråt, med ett varmt bad på det hela!

  SvaraRadera
 5. Låter bra Daniel, överlag är det ju lite lågsäsong just nu, både för löpning och bloggande!

  Så är det Andreas! Ansträngningen blir hög även om farten är låg när det är mycket snö och dåligt underlag!

  SvaraRadera