lördag 1 december 2012

Upprepningar

Jag känner att jag mest upprepar mig just nu på bloggen men få sysselsättningar är mer repetitiva än löpning så en löparblogg under lågsäsong må vara en plats för upprepning av det invanda och trygga.

Läser med en viss förvåning på Twitter hur vissa löpare på en högre nivå än jag, startat om säsongen och redan kör tunga, långa pass med fartökningar, är det verkligen nödvändigt så långt från tävlingssäsong? Jag gör inte det just nu i alla fall, snarare använder jag löpningen som en avstressande ventil.

Efter ett tråkigt besked på jobbet i måndags har visserligen bara hunnit med två pass men det har varit två sköna pass i skogen och jag känner nu att jag är "tillbaka". I tisdags i regn och gegga och igår på lunchen, första löppasset i snö den här vintern. 13, nej, 12,9km, allt för att få en jämn och fin siffra i träningsdagboken i November. Jag vet, hur nördigt som helst...


Vanliga lunchrundan vilket innebär 6km terräng och 2+2km transportlöpning till skogen och så några extrasvängar för att få ihop tänkt distans. Skön känsla i skogen som erbjöd lite lä för vinden och snön dämpade allt ljud precis som Sofie också uppmärksammat. Utmärkt fäste med mina Xtalon 190 men blöt om fötterna blev jag då skon är väldigt ventilerad!

Den sista kilometern ut från skogen bjuder på riktigt lätt löpning utför på en fins grusstig och där var det riktigt härligt att trycka på lite med en kilometer på 3:57 med lätt känsla och fint grepp! När jag med rosiga, snöblästrde kinder kom tillbaka efter lunchrundan så förundrades kollegorna som vanligt hur jag kunde springa ute i "det här vädret". Hur många gånger har jag hört den i höst?

Lätt uppför i början blir lätt utför i slutet...

Helgen kommer bjuda på 1-2 löppass ute i John Bauer-landskapet ihop med en massa andra aktiviteter, men andra ord en trygg upprepning av hur en helg brukar vara, men först en pepparkaka...God Helg!11 kommentarer:

 1. För min del handlar det nu (och ett par månader framöver) enbart om lågintensiva terrängpass oavsett distans, förutom något högintensivt inomhuspass typ varannan vecka. I skogen är det alltid lä ;-)

  Hoppas att löpningen balanserar upp sinnestämning och tankeskärpa beträffande det tråkiga beskedet.

  Ha en god snövit helg!

  SvaraRadera
 2. Låter ganska härligt (förutom det tråkiga beskedet då) och ser definitivt härligt ut. Och jag förstår mycket väl nörderiet med metrarna. Jag tog också en extrasväng på gårdagens runda bara för att komma över ett visst antal mil i november. Månadsdistansrekord blev det faktiskt! :-)

  SvaraRadera
 3. ja det är verkligen ljuvligt nu!Tänk om det kunde vara så här hela vintern! Fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Just ja, trist med beskedet. Hoppas allt löser sig....

  SvaraRadera
 5. Det ser riktigt mysigt ut att springa i de snöklädda skogarna. Blir förhoppningsvis min tur imorgon.

  SvaraRadera
 6. Tack Niklas, kombinationen med något inomhuspass då och då kommer du behålla nivån! Jag kommer nog framförallt köra löpband eftersom jag har det på jobbet när jag vill springa fort men något pass i vinter i någon inomhushall brukar vara riktigt roligt!

  Louise, tack, det ordnar sig! Ja, jag läste om det, bra jobbat! Jag får inte heller ihop så många månader över 20 mil, kanske totalt 5-6 st bara, och enbart när jag springa långa långpass innan marathon, mitt mängdrekord satte jag i april i år med 26 mil på en månad.

  Ja, i alla fall fram till Sportlovet, sen vill vi väl ha vår Ingmarie :-) Allt kommer att lösa sig appropå det där beskedet!!

  Det är det Andreas, riktigt härligt, men rätt kallt just nu!!

  SvaraRadera
 7. Det är inte helt lätt att veta när man ska börja köra igång lite hårdare igen. Jag kör en hel del på känsla och vad kalendern medger. Har också noterat att en del bloggare kommit igång med hårdare träning men det känns väldigt tidigt. Fast det är klart, har man tidiga mål för säsongen som t ex de som ska springa Tokyo-marathon nu i vinter så vill det ju till att ligga i under vår vinter...

  Efter att ha legat lågt ett tag är jag nu igång igen sen någon vecka. Jag har inte så mycket val med tanke på att jag anmält mig till Karlstad 6-timmars så det är bara att mata på med långa lugna pass... Därför var det otroligt skönt att ha i stort sett löpvila under fyra veckor. Det gör att jag igen är sugen på löpning. Igår morse blev det långpass trots mörker, kyla och nysnö. Dessutom gillade jag det! Nog är man lite knäpp...?

  Hur funkar förresten dina terrängskor på vinter underlag? Snön dämpar ju lite så bör väl funka trots att de är tunna, eller? Klarar de vatten något eller släpper de igenom allt?

  SvaraRadera
 8. Jag vill ha vår senast 1 mars! :-)

  SvaraRadera
 9. Jaså, Tobias, det ska bli en ultralöpare av dig också, lite förvånande men kul! Det känns som om jag kört lite lågintensiv säsongsvila nu ett tag men jag ska nog inleda nya året med lite mer helvila och försöka styrketräna och åka lite skidor, om snön ligger kvar.

  Skorna fungerar riktigt bra på snö, den djupt mönstrade sulan greppar bra men de är väldigt lätta och tävlingslika och släpper igen all väta, så tät mot fukt och vatten är den inte!!

  Låter bra Ingmarie, det bestämmer vi!

  SvaraRadera
 10. Man kan väl säga att min ultrasatsning är ganska halvhjärtad... Mer en sån där grej - "varför inte"! Det känns lockande att få testa något helt nytt men jag skulle tro att det blir en engångssatsning. Riktig ultralöpare blir jag nog inte - det är alldeles för skoj att springa fort! Men, det är en lärdom att springa med handbromsen i hela tiden. Det jag är "rädd" för är att jag ska bli bekväm och aldrig vilja/orka få upp farten efter att nu ha kört långsamhetens lov ett tag :-) Men det löser sig nog så fort våren och värmen kommer. 1 mars är det tydligen bestämt!

  SvaraRadera
 11. Jag håller med om att det är roligare att springa fort men jag tror inte du behöver oroa dig, du har farten i dig och långa distanser ger uthållighet.

  SvaraRadera