torsdag 10 januari 2013

Lite tränings- (och blogg) statistik för 2012 och tidigare

Skral träningsvecka, bara ett 10km distanspass igår med magknip stora delar av passet. Lite bättre känsla mot slutet och därmed också lite progressiv fart ner mot 4 min/km i slutet. Suget efter att träna har inte riktigt heller funnits där men imorgon blir det i alla fall en lunchpass på bandet med progressiva intervaller.

Jag har redan summerat 2012 men tänkte titta tillbaka en gång till mera objektiv nu, 2200 kilometeter fördelat på ca 200 (vissa kvalitétspass är reggade som flera med separat upp-/nerjogg) pass med en snittfart på 4:40 min/km över hela året. En tydlig fartsänkning blev det i december när snön och kylan kom. Så ser mitt 2012 ut i sammanfattning. Klicka på bilderna för förstoring.Här är 2011, ingen större skillnad förutom färre långpass (sprang ju inte marathon 2011) och lite mindre träning i tid och distans.


och 2010. Här börjar det däremot synas något lite lägre snittfart över året men framförallt att över hälften av min träning bestod av distans" och mindre andel kvalité. Däremot en lite större andel klassad som "fartlek" jämfört med senare säsonger.och 2009 som bestod av en ännu större andel distanslöpning med ännu lite mindre mängd.


Jag har också varje löppass för 2007 och 2008 också registrerat men i ett enklare Excelblad utan möjlighet att redovisa så här men där finns 750 respektive 1250 km med lite blandat innehåll, en hel del tuffare progressiva pass och fartlekar trots den ganska låga mängden.

Vad drar jag då för slutsatser av detta? Mängden har sakta ökat, 2012 års löpta kilometer är ju faktiskt tredubblad jämfört med 2007 års blygsamma 75 mil. Den största ökningen skedde mellan 2008 och 2009 när mängden ökades på med över 50 mil.

Det är bara löpningen som är representerad i cirkeldiagrammen då övrig träning utgjorde mindre än 5% av min totala träning under 2012. Det enda som möjligen kan utläsas av diagrammen är andelen distans har gått från xx% 2009 till xx % 2012.

Slutligen lite oerhört viktig ;) bloggstatistik, från en skärmdump förra veckan som säkert genererar några klick på gäspa-knappen. Juni 2012 har varit den mest välbesökta månaden på bloggen hittills, med 14.000 besök tills jag häromdagen till min förvåning upptäckte att det slogs i december med nästan 18.000 besök. Den 6:e december skrev jag det här inlägget och av någon anledning hade jag 2500 sidvisningar på bloggen den dagen.

10 kommentarer:

 1. Statistiken är rolig. De där 2500 besökarna på en dag kan nog förklaras med att en "robbot" troligtvis har varit i farten.

  Tänkte också på att du får tacka Petra för många besökare :-)!

  Får du många besökare från min blogg?

  SvaraRadera
 2. Intressant årssammanställning. Inte minst var din mars-april imponerande där du fick ihop 48 mil, jag landade då på "bara" 36 mil. Det kanske var där jag tappade sub3 på Sthlm marathon... Å andra sidan fick jag till både bra snabbhet och distans under sommaren så sub3 löste sig ju ändå under året :-)

  Tycker förra inlägget om att bygga grunden var väldigt intressant. Det borde få massor av läsare för det är intressanta tankar som du skriver om och kommentatorsfältet. Förutom dina racereports som alltid är både läsvärda och intressanta så tycker jag nog det var ett av de bästa inläggen du skrivit.

  SvaraRadera
 3. Förmodligen Lennart! Ja, det är lustigt att så många verkar hitta hit från marathonbloggen, men visst det händer att jag kommenterar Petras inlägg och då länkar jag ju hit. Och ja, Milen sub 40 finns också med ganska högt upp i statistiken.

  Ja, april med sina 260 km var mängd-PB och överlag var det en bra vår med lugnt på jobbet där jag verkligen prioriterade maraförberedande träning! Tack för berömmet, inlägget är ganska välläst, 250 visningar, årskrönikan har visats nästan 400 gånger. medans många andra inlägg ligger mellan 150-200 visningar.

  SvaraRadera
 4. Staffan - din blogg fanns med i en länkruta jag hade under flera år i högerkanten på min blogg :-)

  SvaraRadera
 5. Mycket härlig statistik att gotta sig i!

  SvaraRadera
 6. Intressant att se dina siffror! Gjorde ett liknande inlägg själv under mellandagarna.

  (Du får gärna lägga till mig i din blog roll igen claeswikdahl.com. Tjatar inte så mycket om LCHF nu ;)

  SvaraRadera
 7. De gör jag gärna Claes, jag har varit inne och läst hos din blogg ibland, tråkigt att du och din fru separerat men hoppas ni hittat bra lösningar för tillvaron och träningen!

  SvaraRadera