fredag 18 januari 2013

Irriterande irritation

Läser på Jogg.se om löpare som behöver pepp för att orka träna löpning nu under vintern. Kommer med konstruktiva tips men känner själv att jag skulle behöva lite pepp just nu då motivationen inte är på topp. Alltså, jag gillar egentligen vinter och snö men nu är jag kluven och redan lite less på kylan och snön. När temperaturen åker jojo som den gjort de senaste dagarna tycker jag kylan blir jobbig och vardagkvällar vintertid krävs det just nu lite extra motivation för att jag ska ta mig ut!

Skulle sprungit igår kväll, 10km i alla fall. fem minusgrader ute och lite blåsigt men det ska normalt inte avskräcka men det gjorde det. Fixade med lite städning, nattade lilltjejen och klockan blev alltmer och motivationen allt mindre. Sänkte ambitionen till att bara ta mig en halvtimma men till slut blev det inget av det alls.

Jag blev irriterad över att jag var så vek och samtidigt blev jag irriterad över att jag var irriterad och lade energi på ett enda överhoppat pass. På min nivå spelar det ingen som helst roll och jag vill inte att (utebliven) träning ska stressa och ta energi av mig utan tvärtom vill jag att ha träningen som ventil och som något som ger mig energi! Ett överhoppat pass spelar som sagt noll roll även om jag den här veckan inte når min ständiga målsättning med tre löppass i veckan, det är mera tendensen eller känslan av att jag just nu varken verkar behöva eller ens sakna träningen som oroar mig lite.

Imorgon är det i alla fall dags för ett avbrott i träningstristessen och något jag sett fram emot hela veckan, nämligen intervaller i Sätrahallen. Från tidigare vintrar vet jag att att känslan av att springa fort på bana inomhus i lätt klädsel, lätta skor och i trevligt sällskap kan göra underverk för motivationen!

6 kommentarer:

 1. Lycka till imorgon och hälsa alla andra från mig!

  Jag tror inte heller det är helt fel om du glömmer löpningen en vecka och gör något annat nu när det är så mörkt och kallt. Prova att simma, gå på gym, yoga, träningscykla, eller något annat. Jag tror inte heller att det påverkar.

  Lycka till imorgon :-)!

  SvaraRadera
 2. Låter som ett bra tillfället att testa gymmet! :) Det fungerar bra för mig när motivationen för löpningen tryter.

  Skickar över en hög med pepp från södern!

  SvaraRadera
 3. Förstår PRECIS hur du känner det, och känner verkligen igen mig. Det mest irriterande är att man känner sig irriterad av uteblivna pass, då har det gått för långt.
  Ge det 2 månader och du kan susa fram med trekvart-tights och talgoxen som ackompanjemang till tröskeldistansen. :-)

  SvaraRadera
 4. Känner igen mig väldigt mycket. Men kan man inte tolka det som att irritationen över ett missat pass tyder på en ganska bra motivation?

  SvaraRadera
 5. Det stämmer nog Lennart men alla alternativ täningsformen är ju krångliga i jämförelse med löpningen, bara att ta sig till en simhall i vardagen...

  Tack Daniel, kanske får blir ett gympass till veckan, fqst intervallerna idag var motivationshöjande!

  Ja, då har det gått för långt! Din kommentar fick mig att längta till våren Magnus :-)

  Sant, Claes, bra tänk!!


  SvaraRadera
 6. Jag känner igen det där. Jag är också irriterad över att korsryggen inte låter mig njuta av löpning, nu när huvudet äntligen vill springa på vintern. All annan träning går ryggen nog med på. Försöker få mig att inse att jag skall strunta i löpningen en tid och satsa mera på annan träning. Men det är inte alltid så lätt att bemästra sitt eget huvud. :)

  SvaraRadera