söndag 20 januari 2013

Runt runt i SätrahallenVi blev hela åtta stycken som sprang runt runt på Sätrahallens blå banor igår. Bekanta som Tobias, Ingmarie och Karin och flera nya ansikten! Under ledning av Ingmarie inledde vi med lite löpskolning och stegringslopp innan intervallpasset, 2 x 1000-800-600-400-200m med ca l  min vila rakt igenom avverkades och jösses vad det kändes segt till en början! Öppnade kontrollerat för att känna efter lite men undrade redan på den inledande tusingen hur sjutton jag skulle klara mig igenom detta men jag hade ju föreslagit passet och ville genomföra det på ett bra sätt.

Bild lånad från Ingmarie

Samtidigt kan det ju kännas sådär i början på ett intervallpass för att släppa sedan och det gjorde det. Segheten höll i sig höll i sig under de långa intervallerna men på sexhundringarna var känslan bättre och löpning stämde bättre! Gruppen blev lite utspridd även om vi försökte hålla ihop men det innebar att det oftast fanns någon bra rygg att ta sikta på framför. Jag kunde inte matcha de mest snabbfotade i sällskapet idag men jag fokuserade på min löpning och på att genomföra en jämn serie i ökande fart vilket jag gjorde även om det inte kändes så under själva passet. Någon riktigt vass känsla eller fart var det inte tal om förrän det var dags för de två avslutande tvåhundringarna. Då började det hända grejer minsann och den där härliga känslan som bara infinner sig i en doserad kurva i en inomhushall dök upp!Ingmarie hade en liten överraskning i beredskap efter löpningen i form av ett 10 minuters cirkelpass bestående av planka, sidoplanka, ryggplanka med benlyft (heter det så?) med hälarna och armbågarna i backen, burpees, utfallssteg och ett par core-övningar som gjordes under 1 minut vardera och trots att Ingmarie instruerade var hon den enda som också orkade prata och peppa, vi andra hade fullt upp med att genomföra övningarna och härda ut. En härlig trötthet var närvarande resten av eftermiddagen som bjöd på lite skridskoåkning med barnen i kylan, ungefär den fysiska aktivitet jag orkade med. Idag på morgonen vaknade jag med en härlig träningsvärk i framför allt baksida lår! Passet blev precis den boost för motivationen jag efterlyste i förra inlägget! Härligt!

10 kommentarer:

 1. Tack för att du kom! och tack för pass-förslaget!
  Gött att du känner av kroppen i dag.
  Vi får planera in ett nytt hallbesök snart så du håller gnistan levande för nu är du verkligen på G Staffan! Du såg sjukt stark ut i går!

  SvaraRadera
 2. Det där styrkepasset ni körde efteråt tycker jag att vi kan döpa till "Ingmaries special pass". Jag tror att vi körde något liknande för några veckor sedan och det var tufft :-).

  SvaraRadera
 3. Låter verkligen jätteroligt! Lite snabb, lättklädd löpning kan verkligen göra underverk för motivationen så här i vintermörkret.

  SvaraRadera
 4. Tack för initiativet Staffan. Det var riktigt roligt igår! Både själva löpningen men inte minst Ingmarie löpskolning och styrkeövningar. Det vet vi väl alla är bra att göra men jag tror inte jag är själv om att fuska lite för ofta med sånt.

  Känner mig lite stel idag men ändå rätt ok. Detta gav mersmak!

  SvaraRadera
 5. Bra jobbat. Jag hade kräkts efter en tusing. Men en vacker dag så...

  SvaraRadera
 6. Tack själv Ingmarie, det var precis vad jag behövde, trevligt sällskap, lätta kläder och skor, motivationsskapande!! Roligt att jag såg stark ut, kändes segt, speciellt i början!!

  Ja, det kändes rejält Lennart!

  Absolut Sofia!

  Tack Tobias och kul att du kunde vara med! Ja, löpskolning och styrka är bra och nyttigt och borde ingå oftare i träningen!!

  Du kommer tillbaka Anneli, ett steg i taget!

  SvaraRadera
 7. Det kanske inte vore så tokigt att träna i en inomhushall såhär års! (:

  SvaraRadera
 8. Värt att prova Andreas, tro mig, alternativ i 08-land är ju t ex Sätrahallen, Bosön på Lidingö eller Storängshallen i Huddinge, vilka tider som gäller står på hemsidorna.

  SvaraRadera
 9. Där skulle man ju varit med! :) Bra jobbat!

  SvaraRadera
 10. Det hade varit skoj Daniel!

  SvaraRadera