tisdag 22 januari 2013

Sökte ljuset och isen!

 
Intervaller i Sätrahallen, skridskor med barnen x2, 10km återhämtningsjogg, skidåkning med äldsta sonen. Skönt trött i kroppen efter massor av frisk luft på söndag kväll och att vila igår var skönt!
 
 
Lördagens intervaller och styrka tog bra i benen, och när jag fick en lucka mitt på dagen på söndagen stack jag iväg på en återhämtningsjogg. Sökte solljuset vilket inte är det lättaste så här års när solen står så lågt men sjön Yngern ett par kilometer hemifrån är ett säkert kort! Väl framme vid badplatsen (bryggornas förankring syns till höger i bild) så kunde jag inte motstå ett varv på en plogade rundan på sjön, man får passa på att springa på vatten när tillfälle ges! 3km ute på sjön med perfekt fäste med Inov-8 på det tunna lager snö som låg på isen! Totalt blev det 10km men jag vet inte hur mycket piggare benen blev egentligen. När sonen ville åka längdskidor senare på kvällen ställde jag såklart upp, även om benen nog hellre hade stannat hemma i soffan!

5 kommentarer:

 1. Underbart! Å ja 190:an passar perfekt i snö!

  SvaraRadera
 2. Absolut Eva, ja det är ju kanske ingen sko för ett återhämtningspass men samtidigt blir jag glad av att springa i dem och fästet var kanon, t o m på isen med lite snö på!

  SvaraRadera
 3. Jag som inte är någon Sörmlandsbo har besökt Yngern antalet gånger, både som kanotpaddlare, långfärdsskridskoåkare och friluftslivslärare med start bortanför Laxne och Skottvångs gruva eller Gnesta med slutstation Nykvarn. Fantastiskt kul att se vinterbilder som dessa, var där senast i somras faktiskt (precis veckan innan maran gick då det var 25 grader varmt).

  Detta blev lite ickelöparrelaterat, men jag blev så glad att höra namnet Yngern så jag var tvungen att skriva om det!

  SvaraRadera
 4. Svårt att lämna benen i soffan när det ska åkas skidor. Och barnens skidåkning ska för all del uppmuntras! Bra där!

  SvaraRadera
 5. Roligt Jonas, Icke-löparrelaterat är också roligt och välkommet! Yngern är finfin och som du ser på GPS-bilden så har jag inte långt dit, så det blir mycket bad där på sommaren. Har lite fina skogsrundor dit och en favorit på sommaren är intervaller som avslutas med bad och hemjogg!

  Absolut Anneli, ja, äldsta sonen tycker längd är riktigt roligt vilket såklart jag gillar så det blir nog till helgen igen!

  SvaraRadera