måndag 3 juni 2013

Min bästa tid är nu!

I helgen följde jag Stockholm marathon hemifrån, gästerna kom tidigare än beräknat så av TV-sändningen hann jag bara se starten. Förhållandena hos mig verkade nästan idealiska och många har presterat bra men fler verkar haft det tufft i den höga luftfuktighet jag har fötstått rådde inne i stan där det säkert också var någon grad varmare bland stenhusen, brukar vara så! Många tappade tid mellan km 20-25 och på sista milen och överlag är också elitens tider inte bättre än i kylan förra året. Hoppas ni som sprang är nöjda med er prestation, fler av er läsare har presterat väldigt fint och/eller sprungit första gången!

Skrev i förra inlägget att jag skulle ut på ett rent njutarpass söndag kväll efter att våra gäster åkt hem och visst njöt jag av fantastiskt kvällslöpning även om det tänkta lätta och halvsnabba distanspasset råkade bli ett ganska långt tröskel-/fartpass istället! Det gick för fort från början men kändes bra så jag fortsatte efter att ha värmt upp genom att springa ett par varv runt gatan med sonen på cykel först. När klockan började visa kilometerfart under 4 min/km tänkte jag att jag borde bromsa men det kändes fortfarande lätt och kontrollerat med ett bra flyt!

Det är fantastiskt ute nu med ljuset och dofterna och min form är ofta bra så här års. Nu också bevisligen för när jag kom hem trött men glad efter 18 km kontrollerad löpning med en snittfart på 4:05 min/km och med en sista kilometer på 3:35 då vet jag att jag är i form! Sjuttiotre minuter löparglädje som jag nu sparat ner på hårddisken och säkerhetskopierat för att ta fram igen bistrare dagar då löpningen inte känns lika lätt och ledig!

Racerskor, lätt klädsel, solbrillor, ljus och värme.
Det blir inte mycket bättre!

8 kommentarer:

 1. Hehe, du börjar bli som jag; dvs även matchad på träning ;-) Bra pass å tack för pepp å feedback på min maradebut!

  SvaraRadera
 2. Tack själv för att du läser, peppar och kommenterar :-) Klart man vill vara matchad men Agnes (14 i höst) är inte alltför förtjust i mina, i hennes tycke, alltför korta splitshorts...

  SvaraRadera
 3. Skön känsla. Och det vore ju praktiskt om man kunde spara ner den formen och ta fram... typ så att man kunde använda den konserverade löparglädjen när det är snöstorm och moddigt på vintern, eller andra halvan av maran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, måste fundera på en lösning på detta :-)

   Radera
 4. Härligt!!! Syns verkligen att du är tillbaka. Både hyfsad längd och framförallt bra fart. Att på träning mata på i 4-fart är inte enkelt. Det kräver (iaf på min nivå) både en bra dag och bra form. Du hade uppenbarligen båda. Snyggt!

  Du gör helt rätt som både sparar och säkerhetskopierar det här passet :-) Även om inte jag inte skriver så mycket om mina pass så gör jag ändå lite noteringar (för mig själv...) så att jag ska kunna påminna mig själv om det som finns i min hårddisk (i huvudet) redo att tas fram när det behövs. På så vis tycker jag det är väldigt bra att skriva en träningsdagbok (eller blog) för att påminna sig själv. Sen ger det ju också bra chans till både pep och lära känna nya löparkompisar - trevligt!

  För övrigt ligger mina splitshorts långt in i garderoben och tas numera endast fram i obebyggda och obebodda områden ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, ja, det känns bra nu! Jag går inte så ofta tillbaka i träningsdagboken i syfte att analysera min träning men när jag gör det så minns jag ofta passen just vare mina noteringar så de fyller absolut ett syfte! Att jag genom bloggen och via Jogg.se lärt känna dig och andra trevliga människor har varit en väldigt trevlig och lite oväntad bieffekt :-)

   Nästa tävling vill jag att dig springa i splitshorts :-)

   Radera
 5. Åh vad härligt! Härligt med sådana pass att se tillbaka på! Behövs.
  Lyckades med milen idag. Har varit en seg väg tillbaka, men är äntligen på rätt väg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Katarina, förivra dig inte bara utan ta det lugnt! Den här tiden på året passar utmärkt för ren njut-träning, när det är så fint ute!

   Radera