torsdag 6 juni 2013

Fem snabba

Jag skrev för ett tag sedan att jag innan jag ska tävla på 5000m tänkte maxa själv på distansen på träning men jag sparar den maxansträngningen till tävlingsdagen istället efter att ha fått lite input från ett par snabba löpare. Jag vet att jag är i form just nu och känner mig optimistisk om mina möjligheter att springa under 18 minuter nästa onsdag.

Kvällens pass efter att ha firat en trevlig nationaldag ute i gassande sol hela dagen blev istället fem tusingar med 90s vila vilket är lite mer än jag brukar ha men jag tycker det är bra att ibland förlänga vilan eller ta en serievila med syftet att hålla en högre fart. Hög fart blev det med serien 3:25-3:28-3:24-3:28-3:24 min/km trots att känslan på uppjoggen var allt annat än bra. Efter fjärde tusingen var jag rejält trött men en till orkar man alltid! 

Det blir förhoppningsvis ett par löppass till i helgen och lite mer snabblöpning. Jag har haft en grov plan för träningen de senaste veckorna och har följt den till punkt och pricka. Fartpass och senaste veckan lite längre pass i hyffsad fart för att bygga uthållighet följt av snabbhet igen. 

9 kommentarer:

 1. Bra jobbat Staffan. Gilla själv detta pass och tycker det funkar bra nära tävlingsdags. Hårt men sliter inte så mycket som ex. 10x1000m. Körde det själv i Tisdags (ska springa österåkersmilen på Lördag).
  Jag brukar även köra 10x400m med kort vila typ 30sek vilket gjordes igår. Ett pass som inte heller sliter så mycket men som blir ett bra fartpass.
  Lycka till På Onsdag! Syns där som sagt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Calle! Ska nog köra en tvåtusing och några fyrahundringar på söndag. Lycka till imorgon, såg att Uhris vann 3000m hoppas att det sitter i hans ben imorgon :-)

   Radera
 2. Nu har det verkligen släppt för dig! Härligt! Kör så det ryker bästa Staffan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har det gjort Ingmarie och det ska bli kul att tävla på onsdag! Jobbigt, men kul :-)

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Satan vad snabb du är! Måste kännas härligt.

  SvaraRadera
 5. Ja satan Anneli :-) ja, det känns härligt, jag gillar ju som bekant att springa fort :-)

  SvaraRadera