måndag 17 juni 2013

En trevlig helg med väldigt lite löpning

Bilkörning, grillning med min brors familj, släktträff, 90-årskalas, bilkörning, riduppvisning, min helg i sammandrag. Åkte ner till Oskarshamn i fredags för att fira min farmor som fyllt 90 tidigare i vår. Min farmor och farfar har varit och är fortfarande viktiga personer för mig. De bodde på samma gata när jag växte upp och många eftermiddagar efter skolan tillbringades i deras kök och vi fick en väldigt fin kontakt. De är fortfarande väldigt pigga och bor och klarar sig själva. Sex barnbarn och tolv barnsbarnsbarn var på plats, glädje, skratt, och också nostalgi, tal och tårar. En fin dag och dagens huvudpersoner var så glada.

Min helgs huvudpersoner, fina farmor och farfar, 90 respektive 92 år och gifta i snart 70 år. 
Träning har alltså inte varit i fokus och det har varit rätt så skönt. Jag sprang en lugn återhämtningsmil i torsdags efter onsdagskvällens bantävling och så noll löpning fredag-lördag. Igår kväll blev det ett lugnt distanspass på 10km i eljusspåret med trött huvud och kropp som sovit lite för få timmar i helgen.

Tack för alla gratulationer efter 5km-loppet i onsdags! Det börjar redan kännas avlägset men jag är väldigt nöjd över hur jag sprang och även om jag tränat bra för att nå målet och visste att jag var i bra form så känns det ändå lite fascinerande att jag kan hålla 3:32 min/km i 5km, det är snabb löpning för mig och en fart jag är nöjd om jag springer tusingar i!

Den här veckan har min fru semester och åker med barnen till sina föräldrar några dagar. Jag ska jobba, fixa hemma men tanken är också att hinna springa lite extra. Inleder träningsveckan med att springa hem från jobbet i eftermiddag.

4 kommentarer:

 1. Wow, din farfar ser verkligen inte ut som 92, skulle mer ha gissat på 70 :) Din farmor ser också pigg ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är väldigt pigga för sin ålder vilket såklart är roligt!!

   Radera
 2. Så du var i Oskarshamn i helgen :-)
  Ni lyckades ha hyfsat väder, det är ju aldrig fel vid släktkalas!
  Själv sprang jag både fredag, lördag och söndag. Idag känns det som välförtjänt vilodag!
  Otroligt bra sprunget i onsdags förresten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer, både Oskarshamn och hamnen i Figeholm där bilden är tagen! Fint väder var det och det blev t o m en liten skärgårdstur på kalaset! Bra jobbat med löpningen och tack för grattis!

   Radera