fredag 28 juni 2013

Produktrecensioner - Craft Elite, X-kross och New Balance och ett avslut på träningslägret med dubbelpass

Några av produkterna jag använder har jag fått tack vare mitt flitiga bloggande och här har jag samlat recensioner av dessa i en lång bloggpost. Att blogga om dem har inte varit ett krav utan jag har gett feedback direkt tillbaka via mail istället.

Craft Elite - Jacka och tights

Jag har länge sneglat på Craft Elite-serie då det är riktigt snygga träningsplagg! Nu vet jag att det också är funktion och inte bara utseende! Passformen är tight men rörligheten fullgod, de sitter på plats och gör sitt jobb utan att märkas. Plaggen är väl ventilerade med meshpaneler i ryggen på jackan och i knävecken på tightsen. Både jackan och tightsen är ganska tunna och funkar bara ner mot ca -5 grader för mig sedan krävs det extra lager under tightsen och en extra tjock lager-två tröja under jackan. Många andra använder säkert inte alls den här serien vintertid.  Jackan är tight skuren över bröst och axlar men med full rörlighet, bra längd i armarna och med en glipa på vänsterarmen tänkt för träningsklocka och överlag många detaljer. Ficka saknas dock vilken är ett litet minus. Längden är väl tilltagen, nästan i överkant och passformen är inte lika tight nertill som upptill utan jag får ett litet tygveck över magen vilket inte borde finnas där. Mina två andra Craft-jackor (som jag köpt själv, Performance Jacket och PR Jacket tror jag...) har inte de här vecken och sitter bättre just i nederkant. Tightsen är bra i längd i storlek M för mig som är 183 cm lång och med en ficka bak där nycklar ryms vilket är ett krav jag har på tights!

Craft Elite Run Jacket

Craft Elite Run Tights


Förutom omdömena ovan har jag skickat följande synpunkter till Craft; Resårsnörena i tightsen kan gärna göras längre så att de inte riskerar att åka in i resåren när jag tar på mig dem, Resårsnöret i jackan får också gärna göras lite kraftigare om jag vill använda det då jag är ganska smal och jackan både lite vid och lång i nederkant i storlek M för mig. Plaggen är som sagt tunna och det gör dem också lite ömtåliga. Kombon tunna plagg och dragkedja brukar vara svår och en dragkejda nertill i tightsen har också börjar krångla i helt öppet läge och kommer behöva bytas om jag ska kunna öppna dragkedjan helt.

+ Passform (förutom över magen för jackan), funktionalitet, ventilation, detaljer, utseende
- Väl kort midjesnöre (gäller tightsen) som riskerar åka in i resåren vid varje påtagning, tunna plagg är mindre slitstarka


X-Kross


Jag springer också med solglasögon från X-kross sedan i våras. X-kross är aktiva med marknadsföring och har förekommit mycket i sociala medier under året med användare som svenska ultralandslaget, Jonas Buud, syskonen Kleist, Runday m fl. De har i sitt koncept att man först väljer båge ur sortimentet (en modell finns men i mängder av färgkombinationer) och sedan väljer ur ett stort urval med linser med olika egenskaper och användningsområden. Initialt upplevde jag X-kross som lite klumpiga när jag tog dem på mig. De har en uttalad sportprofil på sina glasögon och på löpturen eller på cykeln finns inte mycket att anmärka på och de känns allt annat än klumpiga! De är väldigt lätta och sitter mycket mycket bra på plats. Storleken på linserna skyddar väl mot solljus i alla vinklar. Linsen jag använder (Running Brown Mirror) ger en behaglig kontrast utan att vara för mörk. Ventilationen är utmärkt tack vare hålen som syns på bilden ovan och vill man byta linser går det lätt genom att bara vrida knappen i mitten ett kvarts varv. Den generösa storleken på linsen och passformen som gör att de verkligen sitter helt stilla på plats trots tuffa löpturer, t ex i skogen, upplever jag som största skillnaderna mot andra, billigare glasögon jag sprungit med.
New Balance RC1600 


Jag har också mottagit två par skor att recensera för Kittad för löpning. Det första paret, tävlingsskon New Balance RC1600 har jag redan skrivit om och behöver inte upprepa recensionen på bloggen, ni hittar den istället här.

Slut på recenserandet. Överlag positiva ordalag om de här produkterna men hade produkterna inte svarat upp mot mina förväntningar hade jag naturligtvis skrivit det och gett den feedbacken tillbaka istället för att skriva ett blogginlägg jag inte står för! Jag har ännu ett par skor kvar att recensera men har sprungit för lite i dem för att kunna uttala mig ännu.

Igår blev det dubbelpass löpning igen, 2x15km och jag blev faktiskt lite imponerad av mig själv, så bra snittfart som 4:33'/km med låg ansträngning redan på morgonen med en fartökning ner till 4 min/km de två sista kilometerna och så efter en 11-timmarsdag på jobbet, hungrig och trött, 4:28-fart på hemvägen, den mest akuta hungerkänslan dämpades av inköp av en bit Bounty-choklad i kiosken. Idag vilar jag och kanske även imorgon. Inte för att kroppen tvingar mig till det utan för att jag med löpning på söndag kommer att ha ha sprungit femton mil och cyklat över sju mil på två veckor och då tror jag det är smart att vila även om kroppen signalerar grönt ljus!...Trevlig helg!

10 kommentarer:

 1. Proffsig recension, Staffan! Verkar smart med brillorna, just det där att man kan byta linser så enkelt. Nu har jag ju redan mina löparsolglasögon och föredrar dessutom egentligen att springa helt utan, men kanske får testa de där någon gång.
  Men du, bra kutat! Du blir snart en mängdlöpare vare sig du vill eller inte, hehe…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tove! Jag har ju glasögon till vardags men ser rätt bra utan och uppskattar solglasögon på sommaren vid löpning, gillar inte att springa och kisa. X-kross är väldigt funktionella och bra, jag springer också med Brillor från webb-butiken Atletus, modellen Swede Duo, fungerar också bra, till ett lägre pris. Jodå, kroppen känns bra trots många mil för att vara jag, men jag tycker nog trots allt det är roligare med lite färre mil och lite mera fart :-) skulle säkert kunna vänja mig vid högre mängd men orkar inte riktigt med pusslet med tider som följer och att äta så där mycket, jag har varit konstant hungrig i veckan och gå ner i vikt vill jag inte göra :-)

   Radera
 2. Härlig recension Staffan! Gillar att läsa dina såna. Du får fram det man vill veta....Gött jobbat med alla dina mil..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar Hoff! Känns bra i kroppen, nu har jag vilat både fredag och lördag, inte för att jag egentligen behövde utan för att det nog var smart ändå, är lite stel men i övrigt fräsch i kroppen!

   Radera
 3. Bra skrivet! Man blir inspirerad att spana in nya löpprylar!

  SvaraRadera
 4. Brillorna borde jag kolla in också, har letat vettiga glasögon som skulle funka både för cykling (man är ju en fara för sig själv och andra på senare delen av sommaren med alla flugor som finns i luften) och löpning. Dock lite risky att beställa utan att ha testat dem...

  SvaraRadera
  Svar
  1. X-Kross är kanon även på cykeln, de är extra stora och skyddar därför bra både mot solljus och fartvind. Du kanske känner någon som springer med dem t ex Carina Borén som haft dem på sin långresa nyligen? Atletus kostar inte lika mycket men är lite plastigare och billigare.

   Radera
  2. Smart idé. Ska checka med KarinTri - vet att hon har x-kross brillor som jag säkert får testa.

   Radera
  3. Sedärja, det är nog bara att inventera bekantskapskretsen för att hitta näsor det sitter X-Kross på. Skulle du mot förmodan ha vägarna förbi Nykvarn (Taxinge slott kan varmt rekommenderas för en sommarfika) så får du höra av dig för en testjogg :-)

   Radera