måndag 10 juni 2013

Bra kvalité på helgen, bra kvalité på träningen!

Ledig klämdag i fredags innebar långhelg och en fantastisk sådan har det varit! Nationaldagsfirande, högsommarvärme, badpremiär och träning.

I fredags blev det badpremiär på Nykvarns egen playa Hökmossen

Tre pass löpning har jag sprungit och torsdagens fem snabba tusingar skrev jag om i förra inlägget. Jag har fått hem två par nya skor som jag kommer recensera för Kittad för löpning och skorna till vänster från New Balance har jag redan avverkat några mil i och jag gillar dem och kanske väljer jag dem på bantävlingen på onsdag. Skorna till höger från Inov-8 invigde jag i lördags i skogen, lustig känsla att springa med en sko som är helt platt, dvs har noll mm drop.

New Balance RC1600 och Inov-8 F-Lite 232

Igår kväll rundade jag av helgen med ett kortare intervallpass igen, 1x2000m + 5x400m. På tvåtusingen höll jag 3:35-fart och det kändes omväxlande lätt och tufft och känslan var lite kantigare än på fredagens tusingar. Fortsatte direkt med 1,5 km joggvila (4:35-fart) följt av lite ståvila och dynamisk stretch och sedan fyrahundringarna på 1:23-1:21-1:20-1:19-1:18 med allt bättre känsla, ca 1 min stå-/gåvila mellan.

Insåg efter passet att jag i helgen sprungit 7 km snabbare än min tänkta tävlingsfart på onsdag - 3:36 min/km - och hela 9km snabbare än 3:40 min/km. Nu kan jag inte göra så mycket mer, tänker vila idag och träna lätt imorgon och sedan hoppas på en bra känsla på onsdag. Veckan bjuder på en hel del aktiviteter och skolavslutning så jag lägger inte någon tid eller energi på att gå omkring och ladda och vara nervös! Jag har tränat bra och är i bra form och det känns realistiskt att springa under 18 minuter på 5 km på onsdag.

16 kommentarer:

 1. Du verkar ju vara i jättebra form! KUL!
  Sub18 here comes Staffan! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja faktiskt Eva, formen är riktig bra! Håll tummarna någon gång efter kl.20 onsdag kväll :-)

   Radera
 2. Lycka till Staffan! Ser fram emot race report!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Den kommer, om jag inte hinner under torsdagen blir det efter helgen då vi är bortresta i helgen :-)

   Radera
 3. Jag är också sugen på ett par lättare Inov-8. Dock inte med noll drop. Det blir lite väl häftigt för min del (just nu). Däremot kikar jag på ett par trailroc 235. Riktigt sugen på dem (även om min sambo inte kan förstå att jag behöver mer skor). Behöver och behöver.... Hehe! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja behöver och behöver. Behovet är väl alltid n+1-2 där n=det antal par skor du redan har :-)
   trailroc har jag inte själv men jag vet flera som gillar dem, du vet ju vad jag tycker om Xtalon 190...

   Radera
 4. Åhhh trevliga små skor! Läste precis din kittad för löpning... SUB 18 låter fint i mina öron..Du verkar vara i en grym form nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, formen är finfin, hoppas det ska synas på tiden onsdag och att huvudet är med mig! Skor ja, mmm...

   Radera
 5. Lycka till Staffan! Ge järnet! Det är det sköna med korta lopp, man behöver inte tänka så mycket, "bara" kuta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tove, helt sant! Jag har aldrig sprungit 5000 på bana men hoppas på en skön effekt när jag redan efter 1km bara har ental i antal varv kvar! Håll tummarna, det är snabb löpning för mig detta, men jag gillar det!!

   Radera
 6. Kom igen nu Staffan! Det här klarar du. Du har farten i kroppen. Det vet jag, och sen är allt över 17 minuter pinsamt :-)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det här klarar jag, haha, allt över 17 är pinsamt, jojo...här ställs det krav på leverans :-)

   Radera
 7. Lycka till! Jag vet att det kommer att gå jättebra, du verkar vara i grym form :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, hoppas du har rätt! Formen är som sagt fin :-)

   Radera
 8. Grattis! Ser till höger att det blev nytt PB ikväll på Enhörna Challenge! :-)

  Ser fram emot racereport och lite mer utförligt omdöme om Inov-8 skorna.

  SvaraRadera
 9. Tack Andreas, filade lite på race rapporten igårkväll när jag inte kunde sova :-) och kommer lägga ut den idag på lunchen! Inov-8 recensionen kommer så småningom men jag kommer nog behöva vänja mig vid att springa med noll mm drop... :-)

  SvaraRadera