tisdag 18 juni 2013

Delvis ofrivillig mängdvecka

Då och då är det bra att chocka kroppen med något annorlunda! Springa i helt nya farter, prova nya typer av pass eller ändra träningsmängden. Det sistnämnda kör jag på den här veckan. Gräsänkling några dagar då min fru har semester och jag tar mig tid till extra träning. Veckan inleddes med transportlöpning hem med ryggsäck ihop med David. Passet kryddades på hans initiativ av 6x4 minuter intervaller med 2 minuters joggvila där vi drog varannan intervall och när han satte av i bra fart på första var det bara att hänga med.

Med km-tiderna 3:45-3:39-3:39-3:36-3:29-3:34 på fyraminutrarna blev det ett ganska hårt pass dessutom i bitvis kraftigt regn och motvind. Efter drygt 14 km lämnade jag ryggsäcken hemma och stack iväg på en förlängd nerjogg på trötta ben och fick på så sätt ihop en halvmara.

blöta favoriter...

Idag blev det ett lunchpass över 8 km i lite snabbare fart än jag tänkt mig, strax under 4:30-fart. Riktigt varmt och soligt och benen blev efterhand samarbetsvilliga. Jag tänkte springa dubbelpass idag genom ett kombinerat löppass och kvällsdopp också, en av mina favoriter men jag har planerat om. Kvällsdoppet kom jag precis hem från men kvällslöpning blev det ingen. Kommunal har nämligen varslat om strejk för länets bussförare med början från midnatt vilket gör att mitt färdmedel till jobbet - SL-bussen - inte är tillgängligt. Därför planerar jag för 2x14km löpning imorgon, dvs transportlöpning både morgon och eftermiddag. Som av en händelse hade David samma tanke så sällskap erbjuds. På torsdag kommer jag cykla till jobbet om inte konflikten är löst, att köra dubbla transportlöpningspass flera dagar i rad blir för mycket. Det är inte så många veckor min trippmätare visar 60km på en onsdag...och räknat med söndags mil i motionsspåret kommer jag ha sprungit 70km sedan i söndags. 

7 kommentarer:

 1. Oj, det var inget dåligt pass du fick till! Fina kilometertider! Och tror du gör helt rätt i att chocka kroppen med mer mängd än vanligt. Kroppen behöver andra saker ibland än bara det "gamla vanliga" :)

  Lycka till med transportlöpningen och resten av veckans träning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, hög fart och vi hann drygt 1100 meter på varje fyraminutersintervall. Jag tror som dig, det är nya saker som ger utveckling! Tack!

   Radera
 2. Låter bra att kunna få in lite mer mängd sådär utan att det påverkar övriga familjen. Inte helt fel att strejken erbjuder tillfällen att ta sig för egen maskin till jobbet heller, men kanske inget man vill ska bli varaktigt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hade ändå tänkt springa lite mer i veckan och strejken ger mig en anledning att öka på ytterligare! Jag tycker kraven som Kommunal/chafförerna har är rimliga och stöder dem i det även om det får konsekvenser för mig. Jag är dock inte korkad och bombar på med hur mycket mängd som helst så imorgon vilar jag löpbenen och cyklar istället, har hört att det visst går att räkna som träning också ;-)

   Radera
 3. Inget ont som... Ja du vet. ;-)
  Funderar dock på hur de som varken kan springa/cykla eller har möjlighet till bil gör när de ska till jobbet under buss-strejken...(?)

  SvaraRadera
 4. Så är det ju Ingmarie och visst har jag det bra som har både möjlighet och kondition nog att transportera mig själv till jobbet, värre för sjuka, gamla och många andra som är beroende av bussen för att få en fungerande vardag. Hoppas att nu när det inte blev någon tågstrejk att parterna i busskonflikten kan sätta sig och diskutera på samma sätt! Trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 5. Ååhh.. varför är killskorna alltid mycket snyggare än tjejskorna!?

  SvaraRadera