fredag 26 november 2010

Härlig snölöpning med fokus på tekniken

Ett träningspass är inte klart eller ens genomfört förrän man bloggat om det?

Jag fortsätter med lugna distanspass ännu ett par dagar då kroppen ännu inte känns redo för några tuffare pass. Idag 7,2km på lunchen i lugn 5:07-fart men med ganska hög ansträngning där det var oplogat i skogen! Men vilken skillnad att springa idag jämfört med förra veckans mörker och slask! Idag soligt, ett par minusgrader och vindstilla. Väder som snarast för tankarna till en vårvinterdag i mars istället för en dag i slutet av november.

Löpning i snö är jobbigt och dåligt fäste gör att man inte kan fokusera så mycket på fart. Istället har jag under de senaste dagarna försökt jobba lite med löpsteget. Jag har haft kontakt med en kille på Jogg.se som skrivit mycket om Pose-tekniken och han har gett mig tips på hur fotens och underbenets rörelse i avvecklingsfasen av steget ska gå till för att det ska vara så effektivt som möjligt. Lite onödigt detaljerat för de flesta kanske, det räcker gott med att slappna av i steget och fokusera på hållning och ett kortare steg men löpteknik intresserar mig och jag tror det finns sekunder att tjäna på tävlingar genom att orka hålla en bra teknik hela vägen. Återkommer med ett inlägg med lite tips längre fram!

Lite tidigt kanske, men jag går också och väntar på ett paket från tomten från Wiggle. Trodde faktiskt det skulle dyka upp i brevlådan idag eftersom jag beställde i söndags men det verkar dröja till i början av nästa vecka.

Ha en trevlig helg!

10 kommentarer:

 1. Kul "seriestrip". "Finns man inte på nätet, finns man inte".

  Sist jag var ute och sprang i snömodden så tänkte jag också mycket på löpsteget, framfotslöpning,. Tänkte fortsätta med det över vintern och hoppas på att lägga om löpsteget lite. Vi får se hur det går.

  SvaraRadera
 2. Så det är DÄR tomten finns? Har du beställt från dem innan?

  SvaraRadera
 3. Hallå bloggarn!
  Läge för lite alternativ träning nu när snön kommit? Avverkade säsongspremiären på Alcrofältet i eftermiddags. Sällis nästa helg?

  SvaraRadera
 4. Tjena. Ville bara säga att jag uppskattade din text i Runners. Inspirerande att läsa om att det går att nå hyfsade resultat på 3-4 pass i veckan, försöker själv springa minsta 3 ggr per vecka. Fortsätt jobbet med bloggen, har följt den ett tag och det ger mig mitivation att läsa om andras träning.

  SvaraRadera
 5. Lennart, det finns mycket att tjäna på ett bättre löpsteg! Kör på! Det finns ju mycket på youtube och på olika forum om t ex Pose m m.

  Ingmarie, :-) Nej, det är första gången jag beställer från Wiggle. Jag har tidigare beställt från ProDirectRunning.com och det funkade perfekt! Hoppas nu bara inte skorna är för små...

  David, ha ha, jag var också nere med Henrik och åkte igår eftermiddag. Åker gärna längd ihop vid tillfälle men nästa helg blir det nog inget. Vi har dop för Nora på lördag och fullt upp med släkten lördag-söndag.

  Slaentbjörn, tackar!!

  SvaraRadera
 6. Ja, jag hade en trevlig helg. Lite kall bara. Men nu är den slut och (suck) en ny vecka. Bergelins seriestrippar är alltid träffsäkra:)

  SvaraRadera
 7. Det är fantastiskt kul att analysera sin egen löpteknik. Framförallt är det svårt men det känns i hela kroppen när man gör rätt och flytet infinner sig. Det senaste har jag lagt fokus på att försöka slappna av i baksidan av låret då jag förflyttar underbenet från bakre läget till det främre. Låter kanske lite knäppt men det är inte det lättaste. Man vill ju använda så lite muskler som möjligt för att fullborda rörelsen, därför bör endast höftböjaren och framsidan av låret jobba då underbenet "pendlar" fram strax innan isättningen.

  Hoppas ditt paket dyker upp snart. Det är väl inte nya DS Trainer redan?

  SvaraRadera
 8. Detta inlägg fick mig att beställa två par nya skor på nätet tidigare idag. Blev bl.a. ett par färggranna Sky Speed som du rekommenderade tidigare.

  Hoppas ni hade en skön helg! E hälsar så gott.

  SvaraRadera
 9. Johan, visst är det kallt men bara det inte blåser så föredrar jag definitivt det här framför mörker och slask. Jag fick ha premiär på längdskidorna i lördags!!

  John, alldeles riktigt, att jobba med hamstrings för att lyfta vaden är att elda för kråkorna, det ger ingen rörelseenergi framåt! Läs på t ex jogg.se om Pose eller Framfotalöpning och du har läsning ett bra tag!

  Paketet dök upp idag, nope inga nya DS Trainers utan ett par Adidas Adizero Adios.

  SvaraRadera
 10. Hempa, kul! det var en toppen helg, kommer lägga ut en inlägg strax om löpning med lite ovanligt sällskap! Sky speed blir nog bra, hoppas du får rätt storlek, jag har precis fått mina Adidas Adizero Adios och de kommer att funka men de sitter väldigt tights trots att jag använde en tjänst på nätet som jag också kommer att skriva om i veckan. En halv storlek större hade nog varit bättre, men jag tror inte jag kommer att skicka tillbaka dem.

  Hälsa Erica!

  SvaraRadera