söndag 21 november 2010

Latare men långsamt friskare

Tack för alla uppmuntrande kommentarer på mitt läsarbidrag i Runners World! Det har gett energi och värme i kylan och förmodligen gjort att förkylningen nu i princip är borta!

Jag har under den här sega förkylningen nästan vant mig vid tanken på att inte träna och dessutom börjat känna en ovilja bara vid tanken på att springa i den här råa fuktiga kylan. Tur att jag är på bättringsvägen så att jag inte fastnar i de här tankebanorna...fascinerande ändå hur fort det går att komma in i nya (o)vanor och tankemönster!!

Förkylningen den här gången satte sig främst på halsen. Ont i halsen har jag inte haft på en vecka men en envis hosta har dröjt sig kvar och jag har låtit som om jag festat hela november.

Den här veckan har ändå varit OK med lunchlöpning tisdag och fredag, ett riktigt bra och jobbigt styrkepass på 30 minuter hemma igår och 14 lugna men totalt onjutbara (blött, kallt, halt, blåsigt och mörkt) kilometer idag och totalt 32km löpning i veckan, nästan allt i lugn och maklig distansfart. En testkilometer i fredags i 4:23-fart visade tydligt att kroppen inte är redo för någon fart ännu på ett tag fast dagens avslutande kilometer i 4:10-fart kändes betydligt bättre.

Lite mer kvalitativ löpning får helt enkelt vänta till kroppen är helt återställd.

6 kommentarer:

 1. Hej Staffan!
  Jag vet hur det känns men motivationen kommer snart tillbaka. Du är löpare och snart kommer du att sakna känslan av att vara riktigt trött :-)

  Vad blir den stora händelsen 2011 nu när du inte tänker springa Stockholm Marathon?

  I maj kan det eventuellt komma upp ett intressant lopp i Vallentuna. Inget är klart ännu så jag kan inte avslöja något men jag återkommer. Tror det skulle passa dig :-).

  Det är fortfarande på planeringsstadiet så jag vill inte avslöja något :-)

  SvaraRadera
 2. Maxigrip så är fästet kirrat! Det enda jag saknade idag var glasögon då det stack i ögonen!

  SvaraRadera
 3. Lennart, hoppas du har rätt, jag tycker nästan det är värsta tiden på året för löpning nu.

  Ang den stora händelsen så vet jag faktiskt inte. Jag har hela tiden betraktat 2011 som lite av en mellansäsong men jag ser fram emot att göra ett bra resultat på Stockholm halvmarathon. Kungsholmen Runt i maj vill jag också gärna springa men det infaller på vår bröllopsdag så det känns inte så lätt att hävda att jag måste iväg på det...sedan ser jag fram emot att göra ytterligare en bra tävling på milen.

  Löparmamma, broddar? Vill helst inte ha sådana saker på fötterna när jag springer men är det blankis kanske jag måste, alternativt springa på band eller inte alls...

  SvaraRadera
 4. Skönt att du snart är frisk. Att vara förkyld är ju helt klart ett enormt stressmoment för en löpare. Imponerande att motivationen räcker till löpning i det hemska vädret. Det är inte utan att man skäms en gnutta när man skriver att man sprungit på löpbandet.

  SvaraRadera
 5. Härligt att höra att du snart är helt fit-for-fight igen. De är envisa i år förkylningarna. Stackars sambon har snörvlat konstant i tre veckor.
  Den där hemmastyrkan är jag jättenyfiken på. Ett utförligt inlägg kanske? Med bilder in action. :-)

  SvaraRadera
 6. John, inget fel på bandlöpning. Ibland är det ju en nödvändighet p g a vädret.

  Bureborn, visst är de envisa, jag har sällan eller aldrig varit så här småförkyld. I hemmastyrkan ingick sidoplanka, vanlig planka, en fallande seriearmhävningar (50-30-20-10), utfallssteg med hantel (se Daniels blogg "Mina utmaningar", samt lite blandade core-övningar och övningar på balansplatta. Bilder? Det kan komma så småningom.

  SvaraRadera