tisdag 9 november 2010

Förra veckans tomgång och Du vet att du är löpare när du springer i en "Klass 2-varning"

Det blev bara två pass förra veckan för första gången på riktigt länge, onsdagens tröskelintervaller och 13,1km distans på lördagen efter två lata höstlovsdagar torsdag-fredag utan löpning.

Det blev sedan söndag kväll och de gästande kompisarna åkte hem. Bänkade mig framför Eurosport för avslutningen på ING New York City Marathon, reflektioner: trist att Gebrsellassie klev av, imponerade seger av en marathondebutant i herrklassen, synd att inte amerikanskan vann damklassen, mindre publik än jag föreställt mig och det verkade vara mycket uppför sista milen.

Efter det middag och bus med barnen och plötsligt så lockade det inte att ge mig ut på mitt planerade korta fartlekspass som bara skulle ta 30 min men motivation stod inte att uppbringa.

Två pass på en vecka är för lite men nu tillåter jag mig själv att det blir så utan att det stressar mig. Har i alla fall kört lite styrka hemma hör och häpna...

Kanske antydan till en liten motivationsdipp nu när det är mörkare och kallare och inget lopp finns att se fram emot inom rimlig tid? Det är helt OK. Träningen kan få gå lite på tomgång just nu även om den såklart inte får stagnera helt eftersom jag vill behålla min fina nivå. En viss stiltje har infunnit sig i löparbloggosfären också, färre kommentarer här och färre inlägg än vanligt på bloggar just nu.

I frånvaro av träning att skriva om bjuder jag på en pärla från yngsta sonen som fyllde fyra i maj och som är väldigt inne på siffror och bokstäver just nu.

Sonen: "Pappa, när jag räknar riktigt långt, ändå till tusen, då tycker jag det är svårt efter tjugo".

Nu tisdag lunch och ett lunchpass med blandad fartlek har precis klarats av, 10km på 43:54 (4:23 min/km) innan snöstormen tilltog alltför mycket. Det kändes ganska segt idag men gick ändå OK att springa även om det blåste småspik. Kinderna blev lite snöblästrade men jag hann tillbaka innan snöfallet blev alltför intensivt. Fick en del blickar med lika delar respekt/undran av kollegorna efter passet. "Jag ska inte säga vad jag tänker, du är ju..." var en kommentar. "Löpare?" fyllde jag i men förmodligen hade hon ett annat ord i tankarna.

14 kommentarer:

 1. Bra jobbat!

  Jag ska ut snart - blir spännande att se hur dåligt fäste det hinner bli. Kraftig motvind och halka är klart dålig kombination...

  SvaraRadera
 2. Underbart när man trotsar vädrets makter! Bra gjort! Kan hålla med om att motivationen inte är på topp just nu. Av någon anledning har jag hamnat på rullbandet det sista. Fast det är ju trevligt att köra lite alternativträning den här tiden på året.

  SvaraRadera
 3. Urrk för snö!!!
  Angående maran så håller jag med om dina reflektioner. Det ÄR mycket uppför på slutet, hela 5:e avenyn längs Central Park är en ganska ordentlig backe. När det gäller publiken så tror jag dom inte är så intresserade av eliten utan strömmar till lite senare när vi "dödliga" börjar komma i mål. Jag reagerade på att det var ganska folktomt vid Columbus Square där man svänger in på spurten i parken. Inte ens bandet på scenen hade dragit igång....men som sagt....jag tror festen börjar lite senare för vad jag minns så var det helt galet just där vid Columbus Square...

  SvaraRadera
 4. Jag kör vidare Staffan så haka på nå =) Kör mina 3 pass utomhuslöpning och ett vattenpass har ju äntligen kommit ner i vikt. Men jag tror att om du kör lite tomgång så mår du bra av det, lite återhämtning kanske?

  Peace Love och Löparskor!

  SvaraRadera
 5. Snyggt jobbat! Jag nöjde mig med jobb och snöskottning (av naturliga skäl...), men är nöjd ändå :-)

  SvaraRadera
 6. Hej Staffan!
  Håller med om att det var trist att Gebrsellassie klev av, lite av ett anti klimax.

  Läste mycket om amerikanskan (Flanigaan) i det armerikanska numret av RW och jag höll på henne också men, hon fick ge sig. Tycker ändå att det var en ruggit bra marathondebut av henne! Det sista gäller herrsegraren också Gebre Geb...

  SvaraRadera
 7. Ja att ta sig ut vid lunchtid idag var en prestation! Tycker det känns rätt skönt med stämningen i löparbloggarna nu - det var rätt hetsigt ett tag med rekord hit, rekord dit, ultra mest varje helg, men nu verkar de flesta luta sig tillbaka lite - också gällande kommenterande (vilket ju även kan vara pga av övriga prioriteringar).

  SvaraRadera
 8. Kör också på tomgång just nu, motivationen vill inte riktigt infinna sig men det kanske beror på att jag tycker det är helt okej att ta det lugnt ett tag.

  NYCM låter grymt, vi tar med familjerna dit och springer sub3 om några år! :-)

  SvaraRadera
 9. Jag tycker det är ungefär som vanligt jag. :-) Men precis som du så gillar jag INTE det här vädret.vem uppfann slask?????????

  SvaraRadera
 10. Roger, visst gick det OK? Det är nu vi definieras som LÖPARE!!

  John, det ska mycket till för att jag ska välja löpbandet framför utelöpning, även förra vintern sprang jag 9 gånger av 10 ute med all snö, löpband för mig förknippas med dålig ventilation, för varm lokal och mycket högre ansträngning och grymt mycket tristare än att kuta ute.

  Daniel, så är det kanske, jag kan ju bara jämföra med Stockholm där alla startar samtidigt och där det är mycket publik hela tiden men kanske inte så högljudd alltid.

  Jesper, såklart jag kör på, men som sagt lite lugnare kan det få bli ibland.

  Magnus, sköskottning ska inte föraktas som alternativträning, framförallt inte med tung blötsnö!

  Lennart, håller med dig om vad du skriver, grattis igen till nytt PB!

  Sofie, så kan man naturligtvis välja att se det också! Jag har fortsatt att skriva inlägg ungefär som vanligt eftersom det ger mig energi som motvikt till det i min tillvaro som just nu tar energi istället.

  Thomas, du river ju av 62km-veckor fast du går på tomgång?? Hur mycket ska du springa när du varvar upp snart :-) NYC låter grymt även om jag inte är övertygad om att det är roligaste staden att åka till med familjen.

  Ingmarie, kan vi inte nu i novemberfesten välja att se det som ett vårtecken att snösmältningen har kommit igån idag?

  SvaraRadera
 11. Jo, det var faktiskt en på det hela taget positiv upplevelse i går. Dock tacksam att det är vilodag i dag för nu är underlaget här så uselt. När det smält en gång och så fryst på lite igen blir det nästan otäckt att gå på.

  Var knappt så att det gick att gå på en del av de sträckor jag sprang i går - och då kunde jag ändå ta stöd på barnvagnen i dag...

  Lite senare i vinter när det finns lite grus och sand utlagt blir det bättre, men nu känns det faktiskt farligt.

  SvaraRadera
 12. :o)
  Vad fina barnen var i tidningen idag!

  SvaraRadera
 13. Roger, håller helt med dig, riktig vinter är enklare att hantera än den här omväxlande fläckvisa halkan

  Ingmarie, ja nu gäller det att vara positiv :-)

  Löparmamma, visst var dom!! :0)

  SvaraRadera