söndag 7 november 2010

En lugn vecka och ING New York City Marathon

Det är märkligt hur ledighet gör att det blir svårare att komma iväg på sin löptur. Igår kom jag i alla fall ut innan solen sjönk under horisonten och det blev ett lugnt distanspass på 13,1km i fart omkring 4:45-4:50 men som vanligt höll jag inte igen hela distansen utan kunde inte låta bli att avsluta med en kilometer i 4:11-fart. Ett lugnt men bra pass och humöret efteråt var mycket bättre än innan jag sprang. Det var ju inte första löprundan i minusgrader i år men det kändes kallt!

Hoppas hinna ut på ett kortare fartlekspass ikväll också för att åtminstone få ihop mina tre löprundor även den här veckan. Att samla kilometer är inget jag just nu fokuserar på, jag vet att när 2010 är slut kommer ändå träningsdagboken visa flera kilometer än jag tidigare sprungit någon gång.

Idag fokuserar löparvärlden på ING New York City Marathon. Väldigt inspirerande att se alla videoinslag och filmer på RW och på bloggar från en stad jag aldrig varit i men så gärna vill besöka! Jag tror jag varit i USA sju gånger, men alla gånger med jobbet och mest på tråkiga ställen, undantaget Chicago och Washington DC som faktiskt var rätt häftiga att besöka.

Jag håller tummarna för bloggarna Morgan och Lennart idag och tror att vi snart kan läsa blogginslag om nysatta personliga rekord!

5 kommentarer:

 1. Visst är det intressant hur man kan få svårt att få till träningen när man är ledig - människan är verkligen ett djur som hänger upp tillvaron på att rutinerna följs.

  När jag ser dina tider blir jag lite fundersam - du har ganska nära mellan lugnt tempo (4:45) och tröskelfart (4:10). Samtidigt ligger ditt personbästa (ca 3:45-tempo?) på milen en bra bit under din angivna tröskelfart. Tror du inte att din tröskelfart egentligen är lite lägre än 4:10?

  På gårdagens runda (jag kikade på din Garmin-connect) hade du ju lika höga/låga pulsnivåer vid 6-7 km i 4:40-fart som på sista kilometern (kanske är någon backe där?). Du kanske har flyttat tröskeln mer än du tror? :)

  SvaraRadera
 2. Det både tror och hoppas jag med!

  SvaraRadera
 3. Roger,
  Absolut, kombinerat kanske med lite motivationsbrist så här i slutet på säsongen så är det ingen bra kombination

  Du har nog alldeles rätt att 4:10 är inte tröskelfart för mig, det ligger snarare mellan 4:05 och 4:00 eftersom jag orkat springa halvmara i 4:06-fart, lördagens runda var ganska mycket uppför vid 6-7km och ganska lätt på den sista kilometer som mest gick nerför i början och lite uppför i slutet men pulsen låg i slutet på tröskelnivå strax över 180 även om inte riktigt farten var där.

  Ingmarie, Morgan PB 3:19, Lennarts resultat har jag inte hittat än.

  SvaraRadera
 4. Ledighet och kalla grader kan vara lite negativt för motivationen. Men att titta på New York Marathon motiverar något så inåt.... Nu anmäler jag mig till 2012! :)

  SvaraRadera
 5. Janne,
  Jovisst såg det härligt ut även om jag tyckte det var förvånansvärt LITE publik längs med banan. Inte den bild jag har av NYC-maran. 2011 med Springtime är ju redan fullt läste jag så 2012 då - kul!

  SvaraRadera