tisdag 2 november 2010

Det här med jämna siffror

En titt i min träningsdagbok visar att varje månad i år avslutats med en jämn kilometersiffra xxx,0km. Det är ingen slump...eller förresten det började som en sådan, en kul grej när jag i februari upptäckte att mängden för både januari och februari slutat just så.

Sedan har det blivit en "kul" grej att avsluta likadant varje månad, när det har börjat närmat sig månadsslut har jag haft koll på siffrorna och på sista passet avslutat med det antal hundra meter som har krävts för att komma till nästa jämna kilometer-siffra.

Nu är frågan...

...är detta det slutliga beviset för att jag precis som mina barn påstår, faktiskt är en nörd?

Imorgon blir det för övrigt tröskelintervaller på lunchen!

14 kommentarer:

 1. Hej och Nej!
  Tycker inte att du är en nörd! En liten "fix ide" kanske men såna har vi alla om olika saker :-)

  Träningsdagboken är ganska kul. Den summerar bra månadsvis och även årsvis. Mitt snittempo/år är ca 20 sek snabbare varje år (senaste tre åren) jämfört med året innan. Hmmm, det här kanske var lite nördigt också.... :-).

  Hur ser din ökning av snittempo/år ut? (nu börjar det bli riktigt nördigt :-))

  MVH

  SvaraRadera
 2. Japp! Det är härmed bevisat! Men nördar är inne, så du är hur cool som helst.

  SvaraRadera
 3. Klart du är en nörd. En löparnörd. Har man sådan koll på siffror kring sin löpning då är man helt enkelt en nörd.

  Men det räcker nog med att veta sina snitt-kilometertider på de tre senaste maratonloppen för att klassas som nörd.

  Tror till och med alla som bloggar om sin löpning kan klassas som nördar... Vi är ett stort gäng nördar med andra ord! :-)

  SvaraRadera
 4. Skriver under på Tobias kommentar. Jag hade lika gärna kunnat skriva exakt sak själv :-)

  SvaraRadera
 5. Bevis för att du är idrottsman kanske. Riktiga idrottsmän brukar ju ha såna där tics och ritualer för sig. Tennisspelare är värst, läste jag nånstans. Med åren kommer allt fler tics och ritualer men då är ju dina barn stora och bryr sig kanske inte så mycket;)

  SvaraRadera
 6. Haha, känner igen det där! Låt oss odla vår nördighet! ;)

  SvaraRadera
 7. Ha ha ni är för sköna!

  Lennart, 20 sek snabbare per år låter mycket! förra året var snitt-tempot 4:44 min/km för helåret, i år 4:46 men jag har tränat mera varierat i år, både snabbare OCH lugnare ibland så den jämförelsen blir svår!

  Bureborn, puh, skönt, vilken lättnad ;-)

  Tobias, OK :-) få se nu, 5:15 2008, 4:50 2009 och 4:30 2010 (och nej, jag behövde inte ens titta i en kalkylator...)

  Thomas :-)

  Johan, jag ser också Stefan Holm framför mig men några framträdanden på TV på olika friidrottsarenor lär inte vara aktuellt för mig

  Henke, absolut, länge leve nördarna :-)

  SvaraRadera
 8. Jag tror bara att du är lite pedant (vi kommer ju ihåg i-landsproblemet med diskmaskinen) eller så är du nog lite nörd, precis som oss andra träningsfreaks. Det är ju kul att vara nörd dessutom. Ofta njuter jag av att berätta om mina konstiga idéer som får vänner och kollegor att himla med ögonen. Det ger en bekräftelse att man inte är som alla andra, och det är ju något bra! :)

  SvaraRadera
 9. Jag gör exakt likadant men med tiden. Alltid en nolla på slutet. (Nu när jag har Garmin får jag väl försöka synka de två. Men det kan bli knepigt...) Klart vi är nördar! Det är ju coolt!:-)

  SvaraRadera
 10. Intressant att se att du kör tröskelintervaller nu så här i höstrusket. Hur ser det ut med målen för nästa år? Jag är lite nyfiken eftersom du inte skall springa Sthlm Marathon (din fina tid till trots - finns fortf plats även om det verkar ta slut snabbt nu...). hur långa tröskelintervaller kör du och vilka tider?

  SvaraRadera
 11. Ingmarie, jag det där kommer bli besvärligt att synka :-) Gillar du din Garmin annars?

  Magnus, japp längtade efter lite högre fart idag, drygt 10km idag med 4x1500m i 4-min-fart med 2 min gåvila blev det idag. Hoppas kunna fokusera på snabbheten och mil-och halvmaraförbättring nästa år, mål kommer så småningom!

  SvaraRadera
 12. Detta är helt klart ett bevis på att du är en nörd =) Nördighet är bra!

  SvaraRadera
 13. Jag gillar den men blir lite stressad av den med. Vill helst inte veta hur lusigt det går. ;-)När jag ska ta det lugnt får den stanna hemma ännu så länge.

  SvaraRadera
 14. Eller hur Julle, länge leve oss löparnördar!

  Ingmarie, du har väl flera olika skärmar att välja på så ha en skärm som inte visar farten då :-) Skämt åsido, jag förstår vad du menar, jag använder ofta fartinformationen till fartlek, nästa kilometer SKA gå i den hastigheter eller bestämmer en fart och försöker att springa i den UTAN att kolla på klockan och kolla hur nära jag kommer, etc...finns många varianter.

  SvaraRadera