tisdag 22 november 2011

Tillbaka efter förkylning men tar det lite försiktigt vilket inte träningsdagboken skvallrar om

Jag har varit ganska frånvarande från bloggen några dagar. Förkylning och fullt upp med annat i helgen stavas förklaringen. Även om vi lade ut underarbete och tapetsering av sonens sovrum på en målare den här gången blir det ju en hel del jobb ändå med att iordningsställa allt! Det saknas inte (lek)saker och andra prylar men efter en hel del monteringsarbete och utrensning av gamla saker börjar det se riktigt bra ut och klart mindre rörigt än vad det var förut!

Innebandyturnering i Eskilstuna i lördags. Sonens lag spelade riktigt bra och vann två av tre matcher och förlorade den sista med knappa siffror, 6-8. Längst upp på läktaren i den fräscha hallen fanns både löpband, cross-trainer, roddmaskin och diverse andra gym-maskiner men då jag var snorig och hade en Hellner-backe i halsen blev det ingen träning. Hade ju inte heller förberett för det.

Jag har ändå genomfört två löppass sedan förra inlägget. Söndag kväll var jag betydligt piggare och körde ett riktigt hardcore-pass. Inte hardcore i betydelsen att jag sprang särskilt hårt, drygt 12km @ 4:41 min/km med en lite snabbare kilometer på 4:07 som avslutning, utan p g a vädret! Ett par plusgrader, kolmörker och ett duggregn som gjorde att det bara var vi hängivna löpare som var ute och luftade benen. Jag hade sett betydligt bättre om jag lämnat glasögonen hemma, helt klart!

Igår ännu ett distanspass över 10km i 4:30-fart med 2 x 2 + 1km i M-fart insprängt, där de snabbare fem kilometrarna gick i intervallet 4:11-4:15 min/km. Känslan var att jag fick slita lite mer för det än när jag sprang 11km i M-fart häromveckan vilket jag tar som ett tecken att förkylningen fortfarande sitter kvar lite i kroppen och att kroppen inte riktigt är redo för några tuffare pass än så här på ett tag ännu.

Idag vilodag då jag inte gjort många knop vilket varit skönt. Imorgon förmiddag tänker jag ge mig ut på ett lugnt långpass och siktar sedan på ytterligare ett par pass senare i veckan så att jag får ihop fyra pass den här veckan.

Jag har hittills sprungit 1728km i år och det innebär att trots att jag inte sprang några långpass under våren så kommer jag slå min toppnotering på 1880km från förra året utan att behöva springa extra mycket nu sista veckorna. Siktar nu på att komma upp i 1900 km vid årets slut.

Hur många kilometer har ni läsare sprungit i år?

13 kommentarer:

 1. Hej. 1879km hittills. Hoppas på att bli lite mer så snart jag är av med mitt löparknä. Kör hårt Staffan

  SvaraRadera
 2. Imponerande Staffan! Ligger runt 90 mil bara men spelar i en annan division än du. Din blogg inspirerar. Drömmer om att kunna springa på dina tider en vacker dag.

  SvaraRadera
 3. Antal kilometer? Har igen aning! Själv räknar jag träningstimmar, men har ännu inte gjort ngn sammanställning för året.

  SvaraRadera
 4. I år har det blivit totalt 2106 km. Men då räknar jag inte in de tusentals kilometer jag sprungit efter barnen =)

  SvaraRadera
 5. Oj vad alla har koll på sina kilometrar! Tror jag kommer landa på ca 2500km i år fast vet inte exakt då jag är dålig på att registrera allt. Får kanske bättra mig där men jag har en tendens att bli stressad av "kilometerknarkande" och vill inte fastna i ett beroende ;)

  SvaraRadera
 6. T.o.m. vecka 46 är jag uppe i hela 2151,7 km vilket redan nu är nytt årspers. Det förra var från 2002 och då blev det 2129,5 km. Nästa år blir det inte lika mycket.

  SvaraRadera
 7. Jag har inte mycket att skryta med: 810 km!!! Men då har jag ju knappt löptränat sedan den 4 juni. Nästa år blir det lite mer hoppas jag!

  SvaraRadera
 8. Hittills i år har det blivit 2.525 km vilket är rekord för mig. 2010 landade totalt på 2.220 km. Det blir ytterligare några km innan året är slut

  SvaraRadera
 9. Du tränar på bra Johan, hoppas ditt knä blir bättre snart!!

  Oskar, tackar!! Kör kontinuerligt och du kommer att utvecklas du också!!

  Bureborn, som en orienterare alltså...det går ju lika bra och i så fall blir det 148h för min del!

  Bra jobbat Olov, ha ha, näe man kanske skulle logga de metrarna också!

  Daniel, det är i mitt fall träningsdagboken på jogg.se som gör det, har bokfört där sedan 2009 men har varenda löpt kilometer sedan 1/1 2007 nedskriven. Det motiverar mer än stressar mig, vill inte heller fastna i kilometerhetsande. Bra jobbat, 250 mil!!!

  Bra mängd Fredrik, varför blir det mindre nästa år?

  Ändå nästan 100 mil och ingen träning på fem månader Liljeros, inte så illa, verkligen!!

  Magnus, riktigt riktigt bra!!

  SvaraRadera
 10. @ Staffans svar: Har lagt ned betydande tid och kraft på att bygga upp en ansats med ett helhetsperspektiv på mitt idrottande. Kort och gott har jag kommit fram till att jag bör kunna springa färre kilometrar och samtidigt nå bra mycket högre prestationshöjd (kilometrar är inte allt).

  SvaraRadera
 11. Fredric, intressant, speciellt eftersom du mest väl springer ultra?! Men jag gör väl något liknande och tror man kan komma ganska långt utan alla dessa distanskilometer så länge man får vara hel och kan träna kontinuerligt och vara motiverad!

  SvaraRadera
 12. 645 kilometer på nästan 56 timmar enligt jogg.se. Sisådär 18 mil tack vare 11 tävlingar. Men året är inte riktig slut än.

  SvaraRadera
 13. @ Staffan: Har bara fyra officiella ultraresultat (och två på träning hemma), men det blir inte fler, jag värderar banlöpning högre just nu. Allmänt tycker jag att det fokuseras för mycket på kilometrar. Mitt veckosnitt över 11 år (2000-2010) är 19 km! När löpare hör det har de trott att de hörde fel eller till och med att jag driver med dem. 40-50 km per vecka är grymt mycket i min värld. Det finns många olika ansatser och vägar till framgång.

  SvaraRadera