söndag 6 november 2011

Säsongsvila light den här veckan?


Många tar nu tar en period utan löpning - säsongsvila . Det gör inte jag. Jag är varken skadad, sliten någonstans eller omotiverad eller känner för att ta en paus från löpträningen och då tror jag inte heller jag behöver vila?!

Jag tog några lugna dagar efter Hässelbyloppet och det kändes fullt tillräckligt då. Sedan har jag, som så ofta efter ett lopp, varit i bra form och sprungit några riktigt bra pass. Jag tänker istället utnyttja att jag är ledig dagtid hela hösten till att fortsätta lägga en bra grund och träna något fler pass än jag brukar. Den här veckan blir det dock en form av mental vila då jag inte kommer att fokusera speciellt mycket på träningen då det är en hel del annat som behöver fixas här hemma med huset bland annat. Jag kommer att springa några distanspass vilket kanske inte så spännande att läsa om och så kanske något snabbare pass igen mot slutet av veckan när min att-göra-lista innehåller lite färre punkter än nu. Ett slags säsongsvila light om ni så vill.

Man kan säga att den ofokuserade veckan startade redan i eftermiddags med 11km lugn distans i femfart och det hela kändes rätt segt efter en mycket trevlig helg med lite för mycket rödvin och lite för lite sömn när brorsan med familj varit här och hälsat på! Jag tänkte t o m förkorta passet idag men sänkte tempot och var ute ungefär så länge jag hade tänkt och mot slutet kändes det bättre.

Slutar det här inlägget med att gratulera min kompis David till en mycket fin tid - 3:05:42 - på Vintermaran i Stockholm igår! Imponerande!

3 kommentarer:

 1. Jag är som dig! Jag har inte heller någon lust med att "ta det lugnt".

  Skönt att jag inte är ensammen... :-).

  SvaraRadera
 2. Snygg och bra blogg, nu börjar den riktiga säsongen.

  SvaraRadera
 3. Då kör vi på Lennart, och hoppas att hösten fortsätter vara löpvänlig utan halka ännu några veckor...

  Springfritz, tack för det, välkommen till bloggen, ja nu börjar snart "pannbenssäsongen"

  SvaraRadera