onsdag 2 november 2011

Framförhållning - Stockholm marathon 2012

Oktober slutade lustigt nog med 18 mil löpning och 18 blogginlägg. En bra månad på många sätt!

Framförhållning behöver man om man vill delta i de stora loppen 2012. Om några veckor kommer Stockholm Marathon 2012 att vara fulltecknat.


Framförhållning kallas det också när man upptäcker att ett av de lopp jag tidigare skrev att jag verkligen vill springa 2012, Kungsholmen Runt går den femte maj, samma datum som svärmor fyller 65 år. Mina svärföräldrar ställer verkligen upp för oss och har gjort det ett antal gånger när jag åkt till huvudstaden för att springa lopp! De är idrottsintresserade och tycker också det är kul att åka upp och titta på Stockholm Marathon när jag springer. Det kan ju dock hända att svärmor vill hitta på något (annat än att kolla på lopp) med familj och barnbarn på sin födelsedag.

Träningen får jag in utan större problem i veckopusslet, men tävlingarna kommer utöver det på helger när min fru ibland jobbar och vi har mycket aktiviteter. Lika mycket som jag uppskattar och vill åka iväg och tävla så gör jag det ofta med lite dåligt samvete och en känsla av att det tar värdefull ledig tid, detta är något jag skrivit om innan.

Samtidigt behöver jag något lopp att se fram emot under vinterträningen och förra vårvintern kändes det trist att varken springa maran eller Kungsholmen Runt. Nu har jag velat fram och tillbaka ett tag, först var jag övertygad om att jag skulle springa maran, sedan var jag mera sugen på att istället satsa på Kungsholmen Runt och sedan har jag tänkt om både en och två gånger. Kanske kan jag trots allt springa båda loppen när det närmar sig, jag tycker ju egentligen halvmaran är roligare men blev ändå grymt sugen på att delta i maran igen när jag var uppe och tittade på loppet i år.

Att min löparkompis D anmälde sig häromveckan hjälpte mig att fatta ett beslut, nämligen att ta det säkra för det osäkra och säkra (hänger ni med?) en startplats i Asics Stockholm marathon 2012 och det känns roligt! Jag har lagt en bra träningsgrund i år trots att jag inte varit lika flitig med långpassen och kan jag bara fortsätta som nu så behöver jag nog inte tycka att maraträningen är så tuff rent tidsmässigt. Har en del del tankar om detta och några idéer som jag kommer "älta" här framöver, ha ha!

Jag hoppas ni hänger med på resan?!

Nästa år igen!

12 kommentarer:

 1. Tja..Kungsholmen runt är ju också VSM och det finns en K65-klass, så varför inte ge en fin present? :)

  SvaraRadera
 2. Jag hänger definitivt med! Har inte riktigt planerat för de stora loppen nästa år.
  Det kanske blir ett mellanår med tanke på vad som komma skall.
  Vi får se vad det blir av allt när rutinerna satt sig.
  Jag skulle vilja springa Lidingöloppet. Sedan blir det kanske ett par 10 km lopp någon/några halvmaror

  SvaraRadera
 3. Lysande idé Magnus, jag ska framföra den :-)

  Härligt Mikael, jag förstår att du inte vill detljplanera säsongen, det gjorde inte jag heller efter att vi fått barn senast!! Maraträning speciellt tar du lite mera tid och kräver lite mera struktur.

  SvaraRadera
 4. Klart jag hänger med Staffan. Vi ska ju göra sub 3 både du och jag i Sthlm nästa år :) Med 1,23 på halvmaran så behöver du bara fortsätta träna som du gör nu och slänga in några långpass på vårkanten så springer du garanetat under 3 timmar!

  SvaraRadera
 5. Självklart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att det blir marathon Staffan! Jag är också anmäld. Ser fram emot att följa din mara-träning!

  SvaraRadera
 7. Härligt Ulf!!

  Tomas, jag vågar inte garantera någonting men jag hoppas du har rätt och att vi kan göra sällskap och peppa varandra längs Stockholms gator!!

  Härligt Ingmarie, hoppad ud också kan komma till start (och mål) ännu en gång!!

  Tack detsamma Lisa!!

  SvaraRadera
 8. Jag är med. Startade 2012 års säsong med lite träning i Egypten under höstlovsemestern.

  SvaraRadera
 9. Ser fram emot att följa dig & din träning. Tror att du gör rätt i att växla - halvmaran kan du ju nu ;-) Kör själv SM 2012 igen så det skall bli intressant att jämföra. Misstänker att du kommer ha mer kvalitet och jag mer kvantitet och att du kommer slå mig i slutändan med många minuter. Fast jag har har ju många år upp :-)

  SvaraRadera
 10. Låter skönt Mats!

  Magnus E, kul! Synd bara att inte också jag får följa din träning, du kanske ska börja blogga ;)

  SvaraRadera
 11. Hoppas du får till det att springa Kungsholmen Runt trots svärmor - då lovar jag att heja extra på dig!

  / Jonas, glad Kungsholmen Runt-funktionär

  SvaraRadera