fredag 4 november 2011

En chans och en lättare snabbdistans

Idag jobbar min fru sista dagen på sitt jobb, ett jobb som hon haft ganska många år nu. Med hjälp av innestående semester och lite föräldradagar börjar hon inte nya jobbet förrän efter nyår. Det innebär en lyxig chans - att få riktigt mycket ledig tid ihop nu under den tristaste, mörkaste tiden på året. Tid att bara vara, tid att fixa med ett par par projekt hemma  under nästa vecka, bl a byta ut ventilationen i huset och att göra om ett sovrummen, tid att fixa inför julen utan någon stress. Dessutom kommer vi att hinna med att vara ute mycket och få dagsljus, en lyx så här års!!

Förutom allt detta så ges naturligtvis massvis med tid att träna! Det är ju en fantastisk löparhöst vi har och de långa tightsen ligger ännu oanvända i garderoben! Jag hoppas komma ut på några långpass och också fortsätta med kvalitétspassen. Igår kväll blev det en lättare snabbdistans i form av ett test-pass i det som ska vara min M(arathon)-fart enligt Jack Daniels baserat på min halvmara i september och ett VDOT på 55.


Det blev 12,5 km varav 11 km @ 4:12 min/km och det kändes väldigt kontrollerat och inte speciellt slitsamt men jag har alltid tyckt att det är lite svårt att hitta just den här farten, första fem km gick i 4:08 min/km innnan jag slog av lite på takten och landade där jag skulle fartmässigt. Ett bra pass och den fina formen finns där, lite synd att man inte ska springa Vintermaran i Stockholm i helgen!

Jag hade gärna sprungit ett lätt kortare distanpass idag men det ser inte ut att hinnas med. Min fru jobbar sent, bror med familj kommer och hälsa på framåt kvällen vilket ska bli riktigt kul eftersom det var ett tag sedan! Innan dess ska lunch fixas till kidsen, middag och en efterrätt med bland annat blåbär och valnötter förberedas och ungefär sjuttioelva andra saker hinnas med. Jag är rätt duktig på att laga mat men desto kassare på att baka (men en jävel på att diska efteråt) så vi får väl se hur det går med det sistnämnda. En fullmatad dag med andra ord, dags att kavla upp skjortärmarna och lämna tangentbordet!

Ha en trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. 2:56 på maraton ser väl helt ok ut! Vet inte om jag tycker att Jack Daniels är lite väl optimistisk om t ex jämför med studenternas omvandlingstabell? Vad tror du? Vad tror du man måste göra på halvmaran om man siktar på maran på 3:15?

  SvaraRadera
 2. Hej Mats, visst är Studenternas tabell mera hänsynsfull för motionärer som inte är tränade specifikt för maran, vet du förresten var den tabellen finns numera, via min länk på bloggen till Studenternas hemsida nås den i alla fall inte längre?

  Jag siktade ju på 3:15 både 2009 och 2010, hade höga 1:35 halvvägs båda gångerna, 2009 misslyckades jag p g a soppatorsk om kom in på 3:23 och svor att aldrig utsätta mig för detta igen, 2010 blev det ju 3:09 och en helt annan upplevelse men 1:35 halvvvägs är väl ett bra riktmärke som gör att man har råd att tappa några minuter på andra varvet.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin liten länkning du fick på maratonbloggen på svd idag, det var du värd!

  SvaraRadera
 4. Tack Emilia, och tack för tipset!!

  SvaraRadera